Crypto-whales verschuiven honderden miljoenen

Bitcoin-whales-verplaatsen-miljoenenOok grote sommen Bitcoin Cash (BCH) bewegen.

Crypto-whales zijn wallets waar zoveel cryptomunten inzitten dat er een onmiddellijk effect op de markt plaats zou vinden wanneer deze ineens op een cryptobeurs zouden worden verkocht. Vaak worden deze munten helemaal niet verkocht of rechtstreeks (zonder beurs) aan een andere partij verkocht. De bezitters van deze enorme hoeveelheden cryptovaluta zijn anoniem, maar in het algemeen is bekend dat dit vaak institutionele beleggers of banken zijn. Ook hadden in het verleden zware criminelen, zoals de oprichters van Silk Road, grote hoeveelheden cryptomunten onder handbereik. Het valt op dat er de laatste weken, sinds de cryptocrisis, grote hoeveelheden Bitcoins vanuit de cryptowallets worden verschoven.

Zo verplaatste een eigenaar 66.452 BTC ter waarde van ongeveer $ 245 miljoen en deden vlak daarna vier eigenaren van andere wallets tegelijk hezelfde, waarmee ze $728 miljoen verplaatsten. Zoals gezegd zijn zowel de verzenders als ontvangers anoniem. Overigens gaan er steeds meer grote bedragen over de Blockchain. Zo is er de dag voor Sinterklaas en op sinterklaasdag zelf voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoins verschoven. De grootste transactie tot nu toe is de transfer van $2,5 miljard aan Bitcoins gedurende vijf dagen. Deze zijn vanuit 1 wallet verdeeld over 76 andere wallets.

Het is overigens niet alleen de Bitcoin die door zeer grote partijen wordt verplaatst. Ook andere cryptomunten zoals de Bitcoin Cash (BCH) zien grote wallets verschuiven. Zo werd er de avond voor de hard fork in 1 transactie voor liefst $ 300 miljoen aan Bitcoin Cash verschoven.

Omdat verzender en ontvanger anoniem zijn is het moeilijk te achterhalen wat de bedoeling van deze transacties is. Men zou de grote hoeveelheden direct aan een ander kunnen verkopen. Het is ook mogelijk dat speculanten de kleinere cryptowallets gebruiken om kleine hoeveelheden op beurzen te dumpen waardoor het aanbod stijgt en de koers daalt. Het is al diverse keren gezien dat deze beleggers dan voor een lagere koers weer (veel) meer dezelfde cryptovaluta terugkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *