Cryptocoin officiële munteenheid Venezuela

Petro
Gaat cryptocurrency de inflatie van Venezuela redden?

Een cryptomunt die naast een reeds bestaande officiële munteenheid gaat opereren. Het is de droom van menig crypto-fan en het is straks de werkelijkheid in Venezuela. Het Zuid-Amerikaanse land erkent de Petro coin als officiële munteenheid van het land. De coin zal naast de bestaande Bolivar bestaan.

Vanaf volgende week maandag is de coin officieel in gebruik. De Petro wordt qua waardering niet vergeleken met Bitcoin, maar is gebaseerd op de Bolivar. De voornaamste transacties zullen plaatsvinden in de olieindustrie. De Petro is bedacht door president Nicolás Maduro.

Hoe de Petro straks in dagelijks gebruik gaat worden toegepast is afwachten. Er zijn nog geen concrete richtlijnen afgestemd. Wel heeft de president laten weten dat het in toekomst mogelijk gaat zijn om het salaris uitbetaald te krijgen in Petro. De munt werd in december 2017 aangekondigd en werd in februari 2018 gelanceerd. (via Sputniknews)

2 reacties

  1. LOL, ze moeten inmiddels zóveel nullen van de Bolivar schrappen, dat een cryptomunt eigenlijk de enige logische vervolgstap is.

    Ik vrees alleen voor de bezitters dat ook deze valuta binnen no time geen drol meer waard zal zijn.

  2. ik snap nog niet helemaal hoe het nu verstandig is om die munt aan de bolivar te linken?
    Als de waarde van de bolivar halveerd, hoe zit het dan met de Petro?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *