Cryptocriminelen slaan weer toe: koers Bitcoin onder druk

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-binance-hack

Zelfs de grootste cryptobeurs ter wereld blijkt niet veilig.

De laatste week ging het goed met de koers van de Bitcoin. De munt was gisteren zelfs boven de $ 6.000,- waard. Ook allerlei indicatoren die handelaren moeten helpen om te bepalen of de koers van de Bitcoin gaat stijgen of dalen sloegen positief uit. Iedereen maakte zich alweer op voor een ‘Hodl lambo‘, maar helaas wilden een paar criminelen wat eerder cashen. Zij besloten vannacht in één transactie ruim 7.000 Bitcoin (BTC) op te halen bij de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance. Het bijzondere is dat deze transactie via de Blockchain direct te zien was. Na eerder loos alarm was het deze keer dus wel raak.

Het is opvallend dat Binance de transactie pas signaleerde toen het geld de poort uit was. Inmiddels hebben zij bekend gemaakt dat er naast het geld ook allerlei data, waaronder toegangsgegevens van klanten, is buitgemaakt. Ook weten zij nog niet of er met nog meer accounts fraude is gepleegd. Om de hele zaak te onderzoeken zegt men een week nodig te hebben. In die week is het niet mogelijk om geld te storten of op te nemen. Overigens hoeven klanten volgens de cryptobeurs niet bezorgd te zijn. Daar waar tegoeden gestolen zijn worden deze volgens de verklaring van de cryptobeurs volledig vergoed.

Uiteraard reageerde de cryptomarkt geschokken. We zien dat er inmiddels miljarden uit de markt worden teruggetrokken. Ook zien we dat de koers van de Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten sterk daalt. De markt houdt nu de adem in en vraagt zich af of deze hack een einde betekent voor de feeststemming waar de Bitcoin in zat. Immers, naast de diefstal van het geld heeft ook het vertrouwen in de markt een flinke deuk opgelopen. Met name de komende week wordt spannend omdat dan zal blijken hoe groot de schade die de hackers maakten echt is. Ook is het voor Binance zelf spannend om te zien of klanten de beurs verlaten. Dit kan namelijk wanneer zij hun cryptomunten omzetten in bijv. Bitcoin en die Bitcoin naar een andere beurs transfereren. Dit zorgde na de recente problemen bij een andere cryptobeurs, BitFinex, zelfs voor een koers van de Bitcoin die veel hoger was dan de koersen op andere beurzen. Het beloven dus weer spannende tijden te worden voor de Bitcoin.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).