Cryptoflits: Bitcoin en zijn broertjes lopen rood aan

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-cryptomunten-dalen-hard

Gaan we nu toch weer een Bitcoin-winter krijgen?

Vorige week was het nog feest rond de Bitcoin, maar vrijdag volgde er ineens een flash crash. De Bitcoin en zijn broertjes verloren tot 20% om daarna weer terug te komen. Sterker nog, het weekend deed de cryptomunten goed, want maandagmorgen lag de $ 8.000,- weer in de buurt en leek de flash crash vergeten.

Sinds gisterenavond is dat anders. Een partij of een klein aantal partijen heeft ineens veel geld uit de markt gehaald. In de onderstaande grafiek van Tradingview zie je dit gebeuren rond de klok van 20.00 uur. Het werden duidelijk geen goede tijden voor de Bitcoin, want de koers reageerde direct en daalde snel.

marktkapitalisatie-bitcoin-23-5

Zoals je in de grafiek ziet blijft men kapitaal uit de markt halen en dus winsten nemen. Dit is niet goed voor de koersen die daardoor steeds verder zakken. De eerste analyses zijn dat er geen grote paniek gaande is, maar meer een algemene correctie omdat de koersen eerder te snel stegen. De verwachting is dat de Bitcoin tussen $ 7.200,- en $ 7.500,- steun gaat vinden om weer door te groeien. Uiteraard is het afwachten. In het overzicht met live koersen van Cryptoclan (vastgelegd op 23 mei 2019 om 10.15 uur) zie je dat er voorlopig flink geïncasseerd moet worden door de Bitcoin en haar broertjes.

Bitcoin-cryptomunten-koers-23-5

Aangezien er ook analisten zijn die claimen dat er wel eens een stevige correctie richting $ 5.000,- of volgens pessimisten zelfs $ 3.200,- kan volgen is het verstandig jouw portefeuille goed in de gaten te houden en tijdig in te grijpen als dat nodig is.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).