Cryptomunten: waarom is de Ripple (XRP) niet ingestort?

De Ripple (XRP) laat Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) achter zich
Cryptocrisis gaat aan deze munt voorbij, maar waarom?

Als je de afgelopen dagen de cryptokoersen gevolgd hebt, zal de crash je niet ontgaan zijn. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) verloren tientallen procenten en andere munten zelfs nog meer. Het viel op dat er 1 cryptomunt was die daar geen last van had. De Ripple (XRP). Sterker nog, analisten riepen op om bij de Ripple te ‘schuilen’ tot de crisis voorbij trok. Wat zorgde ervoor dat beleggers wel vertrouwen hebben in de Ripple?

Alleerst gaf CEO Brad Garlinghouse in een interview aan dat Ripple het SWIFT betaalnetwerk (voor betalingen tussen banken) beconcurreert en zelfs wil vervangen. Daarnaast kondigde Ripple aan dat zij een samenwerking aangaat met CIBM, de vijfde grootste bank in Azië en Australië, om hun betaalverkeer te versnellen. Tevens werd bekend dat Ripple een notering kreeg aan de Hong Kong ex.land beurs. Bovendien wordt het daar een zogenoemde Basecoin, zodat je direct met dollars in Ripple kunt handelen. Ook Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld daagt Ripple uit om een notering aan te vragen.

De hype is te verklaren uit het feit dat het bedrijf achter XRP, zoals de Ripple officieel heet, haar Blockchain gebruikt om effectieve producten mee te ontwikkelen die dagelijks worden gebruikt door steeds meer groot-zakelijke partijen. Dat deze partijen in het bankwezen actief zijn zorgt ervoor dat er bij beleggers nog meer vertrouwen ontstaat. Op die manier ontstaat een sneeuwbal-effect, want steeds meer banken zullen op zoek naar een betrouwbare partner met ervaring bij Ripple uitkomen. Meer handelsvermogen betekent meer handelsvolume en meer handelsvolume betekent een grotere kans op winst voor de bezitters en dat klinkt goed. Sommige analisten verwachten dat de Ripple XRP) op termijn de leidende positie van Bitcoin zal overnemen. Als dat gebeurt volgt vast een volgende koersstijging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *