Cryptovaluta: 5 redenen waarom Ripple beter is dan Bitcoin

Auteur: , 10 Reacties
Ripple FTW!

Fuck die welbekende munt, ga voor het meer betrouwbaardere Ripple!

Wie zijn zakgeld al jaren aan het sparen is, zit tegenwoordig met een groot probleem. Op de bank krijg je geen rente meer, huizenprijzen zij sky-high, maar er zijn ongelofelijk veel winstgevende cryptovaluta. Als je je geld dan wilt investeren in die laatste, dan zijn er allerlei ‘ins and outs’ omtrent het kopen van digitale munten, maar als je dan al gaat investeren, doe het dan in Ripple en niet in het bekendere Bitcoin. Waarom? Dit zijn vijf redenen.

Wat nou mining?
Het minen van cryptovaluta lijkt een gouden investering voor veel instappers, maar niets is minder waar. Hoewel het op het eerste gezicht heel logisch klinkt, is het uit het niets maken van bijvoorbeeld Bitcoins helemaal niet zo lucratief. Het kost ontzettend veel computerkracht en daarmee absurd veel stroom. Dat terwijl alle Ripple-munten al bestaan. Mensen kunnen dus niet naar lieve lust zelf munten bijmaken; het aantal staat vast. Overigens is het overgrote merendeel van die virtuele munten in het bezit van Ripple zelf, wat de munt ook nog eens stabieler maakt.

Ripple lost problemen op
En over stabiliteit gesproken, we weten allemaal dat de Bitcoin-waarde veel weg heeft van een bubbel (lees hier wat er gebeurt als die barst), maar bij Ripple lijkt dat niet het geval te zijn. Waarom? Grotendeels omdat de virtuele munt niet gericht is op het ‘vervangen’ van hedendaagse valuta. Waar Bitcoin de munt van de toekomst moet zijn, is Ripple simpelweg een manier om veilig tussen verschillende landen, overheden of bedrijven te handelen. Die bescheiden ambitie is eigenlijk een slimme zet, want in plaats van concurreren met allerlei andere munten, probeert Ripple transacties gewoon gemakkelijker te maken.

Veilig maar goedkoop en snel
Ook staat Bitcoin vaak onder vuur voor de uitzonderlijk dure transactiekosten. Zo kan een enkele transactie soms tussen de $30 tot $50 dollar kosten. Om het overbelasten van Ripple’s netwerk te voorkomen, vraagt men voor de vorm een minimum van 0,00001 XRP voor iedere transactie; een verwaarloosbare fractie van een cent. Daarnaast kan het bij Bitcoins goed een uur (of zelfs 2 uur) duren voordat een transactie voltrokken is, terwijl dat bij Ripple vaak niet langer dan een paar seconden duurt.

Andere ethiek
In het verlengde daarvan richt Ripple zich dus niet op de gebruikelijke cryptovaluta-markt, maar richt het haar pijlen op grotere transactiedoelen. Waar er bij Bitcoin slechts 7 transacties per seconde verwerkt kunnen worden probeert Ripple er zo’n 2.000 per seconde te ondersteunen. Daarnaast is Ripple meer dan een munt. Hoewel de bijbehorende munteenheid inderdaad Ripple (XRP) heet, is het bedrijf ook veel bezig met het betaalprotocol genaamd Ripple Transaction Protocol (RTXP). Het bedrijf streeft dus hele andere doelen na, wat de betrouwbaarheid en veiligheid ten goede komt.

Ripple groeit veel harder
Tot slot kunnen alle geldwolven onder ons ook bij dit lijstje terecht voor wat tastbaar bewijs waarom de Ripple een betere investering is dan de Bitcoin. Zoals in deze chart meer dan duidelijk wordt, groeide Ripple van alle cryptomunten het hardst. Sterker nog, waar de waarde van de XRP in 2017 met ruim 36.000 procent steeg, werd de Bitcoin in datzelfde jaar ‘slechts’ 1.300 procent waardevoller. Helaas blijkt wel dat een daling van de populairdere munt ook tot de mogelijkheden behoort.

Meer over cryptovaluta lezen? Check dan hier hoeveel een volledig Caribisch eiland kost. Tot slot lees je hier waarom een analist terecht stelt waarom cryptovaluta eigenlijk letterlijk €0,00 euro waard zijn.10 reacties

Kijk ook eens baar de ‘Gulden’ dan. Zelfde idee (transactiemiddel) zelfde korte blocktijden, van eigen bodem en nog heeeeeeeel instap vriendelijk :-)
@gabriel_jobse: Gaat lekker inderdaad. Gisteravond voor 100 euro gekocht. Zit nu op 144 euro. Not bad…
1150 Xrp gekocht op $0,17 en verkocht op $3,-. De munt zelf heeft geen waarde en Ripple als techniek is ook niet zo heel erg interessant.

Was leuk voor de investeerders van het eerste uur maar zou er niet nog eens instappen.

ETH for president.
@donstil: lekker man! En, alles in FIAT omgezet of verder gegaan? Ik heb getwijfeld om ze te verkopen, maar toch bewaard.
@dell: Staat nu tijdelijk even in Eth tot er zich weer een leuk kansje voor doet.
Leuk hoor al die meningen.. jammer dat niemand de koers eigenhandig kan bepalen..
@lekkaah: Koers proberen te bepalen, dat proberen ze in ieder geval wel hier op apparata :’)
Ik ben geen taalnazi en maak zelf een hoop spelfouten, komt ondermeer omdat ik niet in NL woon. Dat gezegd hebbende:
Geld omwisselen in crypto’s is NIET investeren, het is speculeren.

En daarnaast; het ‘minen’ maakt het ‘eerlijk’. Goed, het is dus duidelijk dat men nu energie aan het verneuken is omdat het zoveel oplevert, maar dat was natuurlijk niet de intentie.
Op het moment alle munten al bestaan, komen ze bij 1 organisatie vandaan. In het begin heeft die organisatie als doel om iets cools te maken en er een beetje aan te verdienen.
Maar op het moment het een succes wordt, komen er toch dollar tekens in de ogen van de organisatie. Er is nu 38% van die Ripple’s in omloop. Dat betekent dat ze op een hoop van 50 miljard USD zitten. Je kan zeggen wat je wil over dat ze alles netjes in omloop willen gaan brengen over de jaren heen.
Maar wat het eigenlijk is: ze willen zoveel mogelijk halen uit de Ripple’s die ze nog hebben.
Een andere om zeker op je lijst te zetten is NEO/GAS. Is een chinees alternatief op bitcoin en heeft hetzelfde uitgangsidee als Etherium, maar heeft een groot voordeel. Hij komt uit China en wordt gezien als een van de munten gezien die door de chinese regering zal worden gesupporteerd.

Groeide laatste maand meer dan 200% en op 6 maand tijd meer dan 2200%

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).