Zomaar crypto promoten kan je hoge boetes opleveren!

Cryptowallets in Rusland worden níet geblokkeerd

Zomaar crypto promoten kan je hoge boetes opleveren!

Als de banken plat liggen, moeten de cryptowallets in Rusland ook plat. Toch gaat dat niet gebeuren.

We zullen je de ‘goh, het is wat’-verhalen in Oekraïne momenteel besparen om dit artikel te openen. Feit is dat Rusland een aardig lijstje sancties kan verwachten. Onder meer de rijke Russen die voor het geld zorgen bij Poetin moeten aangepakt worden door alle banken te bevriezen.

Cryptowallets in Rusland

Tegenwoordig gaat geld echter naar andere plekken. Naar een cryptowallet, bijvoorbeeld. Er zijn voldoende rijken die weinig tot niks merken van het bevriezen van banken, want alle transacties gaan met cryptocurrency. De vice-president van Oekraïne roept dan ook op aan de grote crypto-bedrijven om cryptowallets in Rusland ook te bevriezen.

Niet te stoppen

Onder meer Binance en Kraken reageren tegen CNBC dat het bevriezen van Russische wallets niet mogelijk is. Binance, de grootste cryptobeheerder ter wereld, gaat niet duizenden of nog meer accounts bevriezen vanuit één man zijn wil. Bovendien staat het beperken van vrijheid omwille van cryptocurrency “haaks op het ideaal van cryptocurrency”.

Jesse Powell, de CEO van een andere beheerder genaamd Kraken, laat hetzelfde weten. Ze kunnen niet alle cryptowallets in Rusland blokkeren zonder dat daar een legaal bevel voor is gegeven. Dat zou gepaard moeten gaan met een disclaimer voor Russische gebruikers, die momenteel niet legaal kan worden afgegeven.

Het gemak waarmee de banken in Rusland eruit vlogen kan dus niet gebruikt worden voor cryptowallets. Er zijn wel beheerders die banden met Rusland en Wit-Rusland hebben verbroken, maar die impact is niet groot.

Eén reactie

  1. Misschien is dit hét moment voor dergelijke partijen om het juist wél te doen. Het zou heel veel respect wereldwijd opleveren en zo verbreek je de connectie met criminaliteit welke nog altijd rondom Crypto hangt. Als je tegen controle bent van (corrupte) overheden dan is dit het moment op een statement te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *