Curieus: Steve Jobs moet getuigen in rechtszaak tegen Apple

Auteur: , 1 Reactie
Curieus: Steve Jobs moet getuigen in rechtszaak tegen Apple

Hij mag dan al drie jaar niet meer leven, de geest van Steve Jobs is nog merkbaar aanwezig. In een langslepende rechtszaak tussen Apple en RealPlayer mag de Apple-oprichter zijn verhaal doen.

De rechtszaak draait om een dispuut tussen Apple en Real Networks, het bedrijf achter RealPlayer. In 2004 lanceerde Realplayer een mediaspeler (Harmony) waarmee muziek die in de RealPlayer Music Store ook op iPods kon worden gezet. Een doorn in het oog van Apple, die uiteraard liever heeft dat alle muziek via iTunes wordt gekocht, zodat ze er aan verdienen. Apple liet daarom een kopieerbeveiliging in iTunes inbouwen, waardoor dit niet meer mogelijk was en RealPlayer buitenspel werd gezet. Lees: iTunes werd dichtgetimmerd.

Een schande, zo meent Real Networks, en eist daarom 351 miljoen dollar van Apple. Volgens een rechter is er nu genoeg bewijs voor de rechtszaak die tien jaar geleden werd gestart, waardoor deze op 17 november aan een jury wordt voorgelegd. Als deze de antitrustzaak bewezen acht, kan het bedrag zelfs oplopen naar 1 miljard dollar, zo meldt Webwereld. In de rechtszaak zal ook een video worden getoond waarin Steve Jobs vertelt over het dichttimmeren van iTunes, wat hij altijd schaarde onder anti-piraterijmaatregelen.1 reactie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).