Cyberaanval! KLM doelwit van DDoS-attack


Niet alleen banken en betaalsystemen gingen deze week gebukt onder DDoS-aanvallen, ook KLM heeft flink wat digitale overlast te verduren gekregen.

Het online inchecken is vanaf gisteravond niet meer mogelijk bij KLM, wat betekent dat talloze passagiers dit fysiek hebben moeten doen en te kampen kregen met mensonterende wachtrijen op Schiphol. The horror. Een woordvoerder laat aan Nu.nl weten dat het nog onduidelijk is wanneer de storing [sic] verholpen is.

Wie deze keer de servers van KLM overbelast heeft – lees hier wat een DDoS-aanval is – blijft nog even gissen. Volgens KLM hebben de internetcriminelen niet voor vertragingen of uitval van vluchten gezorgd.

Tipje: je KLM-vlucht via Air France inkloppen schijnt wel te werken.

Nog geen reacties

  1. DDoS is helemaal hot tegenwoordig. Je zou bijna denken dat je als bedrijf niet meetelt wanneer je nog nooit een DDoS aanval gehad hebt.

  2. PS: De internetstoring die de online incheckservice van KLM vanaf donderdagavond lamlegde, is sinds vanochtend weer voorbij.

    Doordat KLM de handen vol had aan de cyberaanval, is invoering van de bagagetoeslag uitgesteld. Vanaf maandag 22 april zou er betaald moeten worden voor koffers die het ruim in gaan, op vluchten binnen Europa. Dat gaat nu vanaf 14 mei gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *