Cybercriminelen hacken voor het eerst een koelkast

Criminelen hacken voor het eerst een koelkast
Steeds meer alledaagse voorwerpen worden voorzien van computers. Stuk voor stuk open deurtjes voor digitale inbrekers.

Gebruiksvoorwerpen en apparaten worden steeds slimmer, maar er zijn altijd mensen die nog slimmer zijn. Zo werden er in een hack tussen 23 december 2013 en 6 januari 2014 750.000 spammails verstuurd. Bedrijven en ook individuen waren het slachtoffer.

Een kwart van de mails werden via apparaten in huis verstuurd. De hackers kregen toegang tot inloggegevens van home entertainment-systemen, televisies en ook minstens één (smart) koelkast!

In de meeste gevallen waren de apparaten niet juist geïnstalleerd of slecht beveiligd. Bijvoorbeeld het behouden van het vooraf ingestelde wachtwoord komt vaak voor. Op die manier zet je de deur wagenwijd open voor cybercriminelen.

Nog geen reacties

  1. Kun je op afstand lekker kloten door hem steeds van de hoogste stand naar de laagste te zetten, of helemaal uit…..maar stel nou dat er ook nog zo’n ijsblokjes-machien ingebouwd zit…………

    *krijgt ondertussen snode plannen

  2. Kun je op afstand lekker kloten door hem steeds van de hoogste stand naar de laagste te zetten, of helemaal uit…..maar stel nou dat er ook nog zo’n ijsblokjes-machien ingebouwd zit…………

    *krijgt ondertussen snode plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *