Cyberoorlog in beeld gebracht

Cyberoorlog in beeld gebracht
We zien dagelijks beelden van oorlogen die over de hele wereld aan de gang zijn. Maar er is ook een oorlog waar we eigenlijk maar weinig van zien of horen. Tot voor kort in ieder geval.

Want het Amerikaanse internet beveiligingsbedrijf Norse heeft een kaart gemaakt waarin we in real/time kunnen zien hoe de informatie-oorlog gevoerd wordt. Wat opvalt is dat Amerika één van de grootste slachtoffers is. Deze staat dan ook met kop en schouders bovenaan als het gaat om het aantal aanvallen. Norge maakt gebruik van een honeypot network, die speciaal ontwikkeld is om hacker pogingen te detecteren. De kaart laat niet alle hack aanvallen in de wereld zien.

Zo wordt het Pentagon gebombardeerd met ongeveer 10 miljoen hackpogingen per dag. Als we dan kijken waar de meeste aanvallen vandaan komen dan zien we China bovenaan staan. Amerika staat daar dan weer vlak onder, maar hier gaat het ook om gevallen van hack pogingen binnen Amerika zelf.

Waar de NSA andere computers hackt vanwege mogelijke terreurdreigingen hackt China juist vanwege bedrijfsspionage. Zo zijn er foto´s opgedoken van een Chinese straaljager die erg veel overeenkomsten vertoont met de F-35 Lightning II straaljager. Dit nadat bekend werd dat er documenten waren gestolen van de F-35 tijdens een cyber-aanval van China op Amerika.

Nog geen reacties

  1. Net een potje supreme commander zo. Vraag me af hoeveel aanvallen niet gedetecteerd worden. Dat is namelijk de truck toch? Niet gedetecteerd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *