D66 wil opheldering over afluisterpraktijken WhatsApp


Althans, als het inderdaad zo is dat de politie kon meekijken in de WhatsApp-berichten van een Limburger. Dat heeft de politie nog steeds niet bevestigd.

Een Sittardse voetballiefhebber werd onlangs door vier agenten in burger opgewacht nadat hij in een WhatsApp-groep met zijn vader een audiobericht verstuurde met daarin een grap over een bom. “Ik heb zelf een bom gemaakt. Dikke bommmm, haha” aldus de Limburger, refererend aan de wedstrijd Fortuna-MVV. En op de één of andere manier is dit ook de politie ter oren gekomen.

D66-Kamerlid Gerard Schouw wil nu een verklaring van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) over het lezen van WhatsApp-berichten door de politie. “Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe de rechten van de staat boven de rechten van de burger komen te staan.” Hij wil daarnaast weten wie de beslissing neemt om WhatsApp ‘af te luisteren’. Nou nou, D66, dat is wel heel opportunistisch. Het staat nog niet eens vast óf er wel sprake was van monitoring.

Het blijft echter een vreemde kwestie, de Limburger zegt immers alleen via de berichtenapplicatie te hebben gesproken over een bom. Daarna kreeg hij de politie aan de deur. Diezelfde politie zegt morgen met een verklaring te komen over de kwestie. We wachten af…

UPDATE: de politie ontkent dat ze WhatsApp hebben ‘afgeluisterd’.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *