Daarom hoef je de nieuwste Xbox en Playstation niet te kopen

Auteur: , Geen reacties
playstation-5-xbox-scarlett-project

De huidige versies gaan al 8 jaar mee en halen makkelijk 10-jarig jubileum.

Nu de E3 conferentie heeft laten zien wat we kunnen verwachten van de PlayStation 5 en de Xbox Project Scarlett. De veranderingen zijn veelbelovend en dat kon eigenlijk niet anders. De huidige versies zijn namelijk, afgezien van de updates, al 8 jaar op de markt. Dit zijn de veranderingen die je kunt verwachten:

meer power
De PlayStation 5 krijgt veel extra power door gebruik van de 8-core AMD processor en Navi GPU grafische processor. Ook de nieuwe Xbox wordt met een Zen 2 processor en Navi architecture tot 4 maal krachtiger dan de huidige Xbox One.

Hierdoor wordt het speelveld veel gedetailleerder en is zelfs 8K-resolutie beeldkwaliteit mogelijk.

gezamenlijke cloudservices
Zoals we hier al eerder melden gaan Microsoft en Sony samenwerken om cloud-gaming mogelijk te maken. Dit biedt ook de mogelijkheid om allerlei AI-toepassingen voor games te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een ‘upscaler’.

achterwaartse comptabiliteit
Beide console-makers beloven dat je oude spellen kunt blijven spelen. Je hoeft dus geen afscheid te nemen van jouw PlayStation 4-favorieten. Xbox maakt het zelfs nog bonter. Zij maken de nieuwe Xbox geschikt om werkelijk alle spellen en toepassingen (zoals aparte controllers en headsets) die voor Xbox zijn uitgebracht te gebruiken.

Nu is het goed voor te stellen dat je al weg droomt bij alle mogelijkheden die deze specificaties bieden. Helaas is het toch verstandiger om niet direct naar de winkel te rennen. Je kunt namelijk gerust nog een jaar (of 2) wachten. Er is namelijk nog niet veel bekend over nieuwe games voor de nieuwe generatie consoles. Ontwikkelaars beginnen daar vaak pas mee als alle specificaties bekend zijn. Door de achterwaartse comptabiliteit is de kans dus groot dat je, zeker de eerste tijd, dezelfde games speelt op een duurdere machine.

Een ander punt is dat veel content nog niet in zulke hoge 8K-resolutie beschikbaar is. Zelfs als die er wel is, kun je er alleen gebruik van maken als ook het beeldscherm 8K-resolutie ondersteunt en dat is in de meeste gaming-kamers nog niet het geval. Bovendien kunnen er natuurlijk altijd kinderziektes ontstaan. Volgens deskundigen kun je dan ook beter een jaar (of 2) wachten voordat je de portemonnee trekt.

Bron: Slashgear.comEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).