Daarom maken IS terroristen liever geen selfies

Bommenwerper
De Amerikaanse luchtmacht heeft een commandocentrum van terreurbeweging IS gelokaliseerd, gebombardeerd en compleet verwoest – allemaal op basis van de metadata uit één ondoordachte selfie.

Over IS wordt regelmatig gezegd dat ze zo goed zijn met sociale media. Maar de grote hoeveelheid tweets en Facebook-posts hebben ook een keerzijde: je geeft er je locatie mee weg wanneer je er niet voorzichtig mee omspringt.

Volgens Air Force-generaal Herbert Carlisle zat er minder dan 24 uur tussen het posten van de selfie en de neerdalende bommen. Details worden niet vrijgegeven: om welke foto het ging of wat de exacte locatie is van het commandocentrum blijft dan ook onduidelijk.

In februari werd de 363rd ISR Wing opgericht op de Langley-Eustis-basis in Virginia, met als doel het digitaal verzamelen van informatie die tot nieuwe IS-doelwitten kan leiden. Er worden wel vraagtekens geplaatst bij het verhaal. Sommige defensiedeskundigen denken bijvoorbeeld dat het propaganda is, bedoeld om te zorgen dat IS minder fanatiek gebruik maakt van social media. (via: defensetech)

2 reacties

  1. Prachtig vliegtuig die B1B…
    Ooit bij een airshow dat ding op 400 meter boven mijn hoofd zien wegtrekken met 4 afterburners te gelijk aan.. Je weet werkelijk niet wat je meemaakt. 20 oude F1 V10 motoren zijn er niks bij… De grond trilt en alles schud… mijn god wat een vermogen zit er in dat vliegtuig… In Pk’s is het niet uit te drukken maar als je nagaat dat een 737-8 van Transavia met 2 motoren al op kruishoogte ca 20.000pk per motor (nog geen 25kn) nodig heeft en deze 137kn per motor (x4) aan kan dan kun je je misschien iets voorstellen van het geluid als dit ding weg trekt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *