Dader ‘The Fappening’ bekent

Auteur: , 5 Reacties
Jennifer Lawrence

De held misdadiger die ons onder meer bovenstaande foto schonk heeft bekend schuldig te zijn aan het hacken van meer dan honderd iCloud-accounts.

Zijn naam is Ryan Collins en het is een Amerikaan van 36 jaar. Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Kelly Cuoco, in 2014 werden ze allemaal het slachtoffer van zijn hack. Hij kan maximaal vijf jaar krijgen, maar de officier van justitie heeft de rechtbank 18 maanden aangeraden, omdat hij heeft bekend.

Naast Collins’ bekentenis is er trouwens geen enkel bewijs dat hij daadwerkelijk schuldig is aan de hack, die al snel ‘The Fappening‘ werd gedoopt. In zijn verklaring geeft Collins aan de gebruikersnamen en wachtwoorden te hebben bemachtigd via phishing, om vervolgens de inbox en iCloud-backups te plunderen.

Het leidde destijds allemaal tot een hoop kritiek op Apple, dat volgens velen (onder wie slachtoffers als Jennifer Lawrence) meer had moeten doen om de bestanden te beveiligen.5 reacties

Hmm, laten we die foto’s nog eens goed gaan bekijken om een mening te vormen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@pomoek: Klopt. Daar heb je gelijk in en ik verwacht dat de amerikaanse rechter daar ook een forse straf voor zal uitdelen. Zeker gezien de imagoschade die de bekende amerikanen hebben geleden. Maar dat alles doet niets af aan het feit dat J-Law toch een paar heerlijke knoppen heeft.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).