Damnation: kijk jij binnenkort deze brute western op Netflix?

Damnation Netflix
Voor iedereen die houdt van ouderwetse schietpartijen en dramatiek.

Het einde van de maand is al in zicht, waardoor we ons op kunnen maken voor een reeks nieuwe content op Netflix. Waar we vorige week al berichtten over The Alienist, gaan we deze keer in op de moderne western Damnation. De serie verscheen vorig jaar op de Amerikaanse televisie en heeft eindelijk zijn weg gevonden naar Netflix.

Damnation neemt je mee naar de eind jaren ’20 in Plymouth Country, Iowa. Rond die tijd ontwikkelde zich een financiële ramp op de aandelenmarkt, beter bekend als de ‘Grote Depressie’. Als gevolg van de bankencrisis waren niet alleen bankiers ten einde raad, maar ook de gewone arbeider.

Doordat er steeds minder gekocht kon worden voor het al dalende loon, bleven veel boeren en markten zitten met een overproductie die vernietigd werd. Dit tot grote onvrede van een stel boeren in de plattelandsgemeente van Iowa. Wat echter begint met een vredig protest onder leiding van Seth Davenport, eindigt in gigantische schietpartijen en meer.

De prediker Seth is namelijk helemaal niet zo lief als gedacht. Om de gewelddadige stakingen een halt toe te roepen, wordt de hulp van stakingsbreker Creeley Turner ingeroepen. Turner blijkt echter een verleden te hebben met Seth Davenport. Bekijk onderstaande trailer en oordeel zelf of Damnation binge-waardig is.

[gv data=”n7yW7h0YkPI”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *