Dankzij Apple woon je straks in een intelligent huis

Apple iHome patent
Als het aan Apple ligt is je hele huis straks net zo high-tech als je smartphone, tv en andere gadgets. Het bedrijf heeft een intelligent en geautomatiseerd huis voor ogen.

In een patent dat openbaar gemaakt is, zien we dat Apple op basis van onze apparatuur bij wil houden waar we ons bevinden en wat we aan het doen zijn. Op basis van die informatie moeten er dan zaken geautomatiseerd worden, zoals het licht en de verwarming.

Stel je bijvoorbeeld voor dat Apple ‘weet’ (op basis van je iPhone) dat je in de keuken bent, dan kunnen ze bijvoorbeeld het licht in de woonkamer uitdoen. Meerdere bedrijven zijn op dit moment al bezig met dit soort zaken (home automation), denk daarbij aan Nest (thermostaat) en Philips (Hue verlichting). Het grote verschil is echter dat Apple het automatisch wil maken, zonder dat je als gebruiker expliciet opdracht geeft.

Het systeem leert en observeert en weet daarom (hopelijk) wat de gebruiker wil. Het ‘intelligent volgen‘ van personen zien we al steeds meer, onder andere via WiFi.

Enkele jaren geleden lanceerde Google met veel fanfare Android@Home, maar dat is voorlopig nog niet echt van de grond gekomen. Een idee wat daarmee zou kunnen zie je hieronder. (via: appleinsider.com)

[gv data=”hYMpMt0lwUY”][/gv]

5 reacties

  1. hahaha , android home automation , duurt al 5 minuten voor de deur open is !
    En ik wil mijn telefoon niet uit mijn zak nemen om de deur te openen , dan kan ik de sleutel draaien ook ! Dit is wel het belachelijkste systeem ooit , ik bestuur lichten en stopcontacten al jaren met mijn iphone via IsGui !

  2. Zeg ik toch niet , bedoel dat zijn systeem enkel nuttig als de deur open gaat als ik er voor sta en het licht aan gaat als ik de kamer binnen kom! Ik druk nu ook op de schakelaar ipv de iphone te nemen! Is enkrl nuttig op afstand .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *