Dankzij Bill Gates maakt deze universiteit een supercondoom

Dankzij Bill Gates maakt deze universiteit een supercondoom
Supergenie Bill Gates is de laatste jaren niet meer zo actief bij Microsoft. Hij houdt zich vooral bezig met andere zaken, zoals het compleet uitroeien van polio met zijn Bill & Melinda Gates Foundation, en het ontwikkelen van een supercondoom. In dat laatste geval lijkt er een doorbraak te zijn.

Onderzoekers aan de Universiteit van Wollongong, Australië, hebben een condoom ontwikkeld waarin geen latex wordt gebruikt. In plaats daarvan gebruiken ze iets dat omschreven wordt als ’tough hydro-gel’, een elastisch materiaal dat meer als een natuurlijke huid aanvoelt en minder snel breekt dan conventionele rubbers. Daarmee voldoen ze aan de specsheet van Bill, die een nieuw condoom wil laten ontwikkelen waarbij de sensatie niet minder wordt, maar wel bescherming biedt tegen SOA’s en ongewenste zwangerschappen.

Dit project werd, samen met nog een tiental onderzoeken, door de Bill & Melinda Gates Foundation deels gefinancierd. Als de onderzoekers het project weten te ‘verkopen’ aan Bill, maken ze kans op nog eens 1 miljoen dollar aan investeringsbudget.

[gv data=”Bw12aTeIAsI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *