Dankzij deze adapter wordt de NES-console pas écht tof

Nes console adapter
De reïncarnatie van Nintendo’s consoletopper is van zichzelf namelijk niet erg handig in gebruik.

De nieuwe versie van de Nintendo NES Classic Edition ging op 11 november in de verkoop en bleek een enorm onverwacht succes: alle beschikbare consoles waren binnen enkele uren uitverkocht. Veel van de eigenaren zullen er inmiddels wel achter zijn dat de controllers niet heel erg gebruiksvriendelijk is.

En dan doelen we vooral op de lengte van de controllerkabel. Deze is slechts enkele decimeters lang, waardoor je verplicht bent om dicht bij de console te zitten tijdens het gamen. Dankzij de nieuwe Retro Receiver Bluetooth Adapter van Analogue ben je in één klap van dit probleem af.

De Retro Receiver wordt geleverd met een draadloze NES-controller, zodat het nostalgische gevoel behouden blijft. De bijgeleverde controller verschilt echter iets van zijn voorganger: er bevinden zich twee extra actieknoppen boven de vierpuntsdruktoets en twee extra schouderknoppen, zodat je er ook op andere hardware mee uit de voeten kunt.

Dankzij de adapter is het ook mogelijk om je PS4-controller te gebruiken op je NES-console. Voor 40 dollar beschik je vanaf medio december over deze mooie mix tussen nostalgie en nieuwe technologie.

2 reacties

  1. Uiteindelijk ben je dik 100 euro verder voor een paar games die er niet uitzien op een modern scherm en je met gemak voor niets kan spelen op een Android phone of Tablet of iedere willekeurige PC.

    Na 2 weken ligt zoiets in de kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *