Baidu komt met retesnel voice-to-text Android-toetsenbord

Auteur: , 1 Reactie
talktype baidu app

Wie heeft er sowieso nog zin om met je duim op die kleine toetsje te klikken?

Voice-to-text is natuurlijk geen nieuwe fenomeen. Maar de nieuwe app van Baidu Research, een afdeling van de Chinese zoekmachinegigant Baidu, is de meest geoptimaliseerde tot nu toe en heeft alle functies die je nodig hebt. En de toetsenbord-app is snel. TalkType, zoals de voice-to-text app heet, typt namelijk drie keer zo snel als dat we het zelf met onze vingers zouden doen, zo blijkt uit onderzoek van Standford.

Anders dan andere toetsenborden met spraak, maakt TalkType voice-to-text de primaire modus om berichten te versturen. Het toetsenbord bestaat in de eerste instantie alleen uit een microfoonicoontje. Vervolgens kan je swipen tussen verschillen toetsenborden, zoals het gewone alfabet toetsenbord, emoji’s en symbolen. Daarnaast werkt de app ook samen met Yelp, zodat bijvoorbeeld restaurants en winkels makkelijk gedeeld kunnen worden.

TalkType is vanaf vandaag gratis te downloaden voor Android. Download de app in de Play Store. Volgens Baidu Research kunnen we op korte termijn TalkType ook als iOS-app verwachten.1 reactie

“Dit item kan niet worden geinstalleerd in het land dat voor je apparaat is geselecteerd”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).