Dankzij deze Kickstarter hoef je niet meer zelf te koken

Tovala
Een slimme oven die in verbinding staat met je telefoon. Dat is Tovala.

Het project bestaat uit drie essentiële onderdelen. De slimme oven, een Tovala-maaltijd en als derde de speciale app. Eigenlijk is het een ordinaire magnetronmaaltijd. Maar dit moet wél lekker smaken.

De Tovala-maaltijden beschikken namelijk over een barcode. De oven kan deze scannen en weet exact hoe het gerecht moet worden voorbereidt. Elke maaltijd kent een andere temperatuur, methode van verwarmen en een tijdsbestek. De oven staat in verbinding met de app, waardoor je live op de hoogte wordt gehouden van je maaltijd. Wie toch van de slimme oven gebruik wil maken, maar niet beschikt over een speciale Tovala-maaltijd, kan deze alsnog gebruiken. Echter moet je nu wel zelf de boel regelen, waar normaal gesproken de oven het werk voor jou doet.

De maaltijden zijn gekoppeld aan een abonnementsdienst. Er kan gekozen worden voor een wijd scala aan maaltijden, voorbereid door professionals. Het idee is nog wel een theorie. De Kickstarter moet namelijk eerst het streefbedrag van 100.000 dollar zien binnen te vissen. De teller staat momenteel op bijna 30.000 dollar. Het geld zal worden gebruikt bovenop een eerdere investering die Tovala al binnen heeft. De eerste ovens gaan in het vierde kwartaal van dit jaar de deur uit. Als early-bird kost het apparaat 199 dollar. De uiteindelijke verkoopprijs schommelt tussen de 330 en de 400 dollar.

Het concept zal eerst in de Verenigde Staten gelanceerd worden. Wanneer het bedrijf groeit, zijn ook landen buiten de VS aan de beurt. Tevens is er een community waar recepten en ideeën kunnen worden gedeeld. Met genoeg steun, kan een maaltijd worden toegevoegd aan de Tovala-menukaart. Het Kickstarter project bekijken doe je HIER.

app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *