Dankzij Intel kunnen we vuurwerk helemaal verbieden

Gaat Intel vuurwerk overbodig maken?
Ook zo genoten van al dat vuurwerk rond de jaarwisseling?

Dat is mooi, maar als het aan Intel ligt hoeft er nooit meer een vuurpijl afgestoken te worden. De techgigant stuurde liefst 250 drones de lucht in tijdens de CES-beurs in Las Vegas en gaf daar een geweldige lichtshow weg. De drones waren allemaal voorzien van voorgeprogrammeerde verlichting en vlogen in allerlei formaties over de beroemde fontein voor het Bellagio Hotel.

“We steken al eeuwen vuurwerk af, maar dat zorgt voor erg veel vervuiling en lawaai”, aldus Anil Nanduri, het opperhoofd van de drone-afdeling bij Intel. “We genieten er allemaal van, maar wij willen laten zien dat het ook anders kan. Met het Shooting Star-systeem kunnen we alle vormen of animaties gebruiken om een verhaal te vertellen. Dit is meer dan vuurwerk en is daarnaast veilig en milieuvriendelijker.”

Nanduri stelt dat de techniek die nodig was om de drones in formaties te laten vliegen ook op andere manieren gebruikt kan worden. “Om deze zwerm drones te laten vliegen gebruiken we technologie die je ook in kunt zetten bij reddingsacties of vermissingen. Ze kunnen samen een gebied doorzoeken, zonder te botsen.”

[gv data=”zxymra0Dppk”][/gv]

Eén reactie

  1. Opdonderen, niet al het leuke willen wegnemen altijd.
    Prachtig mooi zo een drone show maar sjongejonge dramatisch.

    Vervuilend? Pak dan de scheepsvaart aan i.p.v. 1 dag met vuurwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *