Dark Phoenix trailer: Gaat Fox naar duisterheid van Batman?

Duister en edgy
De nieuwe X-Men-film zal draaien om het duistere verhaal van Jean Grey.

Al sinds de explosie van comics in de vorige eeuw vochten twee grootmachten om de officieuze titel ‘beste comic gigant’. DC-comics en Marvel vechten in de huidige eeuw tevens om de titel ‘beste superheldenfilm-gigant’. Ze hebben allebei een eigen stijl en toon en werken beiden aan een groot filmisch universum. En dan heb je nog 20th Century Fox.

Het is een beetje ingewikkeld in stripboekenfilms-land, want de rechten van bepaalde superhelden liggen niet helemaal bij creator Marvel, maar bij film-gigant 20th Century Fox. Deadpool, New Mutants en X-Men zijn de voornaamste paradepaardjes van de studio, maar of dat een goed iets is, moet nog blijken.

De studio komt met een trailer van de aankomende X-Men-sequel Dark Phoenix, over Sophie Turner’s superheldin Jean Grey. Turner werd bekend als Sansa Stark in HBO’s pareltje Game of Thrones. Naast een zeurderige Sansa in een uiteen getrokken familie Stark is ze nu de duistere onderdaan van Magneto.

De Dark Phoenix-verhaallijn is onder de meeste X-Men-fans een klassieker. De verhaallijn vertelt het verhaal over de corruptie en ondergang van superheldin Jean Grey. De toon van de film lijkt veel weg te hebben van iets waar DC-comics een tijdje alleenheerser van was: duisternis.

Waar Marvel veelal een lichte, epische en komische kijk op het genre heeft, probeert DC na de Dark Knight-trilogie alles duister, somber en ‘edgy’ te maken. Ook deze X-Men-film leent stevig van DC door een emotioneel gehavend, veelal geteisterd personage als hoofdpersoon te nemen. Of ze daarentegen het meesterlijke niveau van Christopher Nolan’s The Dark Knight gaan evenaren, is nog maar de vraag.

Dark Phoenix komt in februari 2019 in de bioscoop en zal naast Sophie Turner ook Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender en een heleboel andere bekende gezichten bevatten. Check hieronder ondertussen de eerste humeurige trailer.

[gv data=”QWbMckU3AOQ”][/gv]

Foto’s @20th Century Fox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *