Dart: de kleinste laptopadapter op Kickstarter

Dart: de kleinste laptopadapter op Kickstarter
Heb jij ook altijd ruzie met de adapter van je laptop? Ik ben hem altijd kwijt of de kabel zit in de knoop. Met deze Dart zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

De Dart valt vooral op door zijn afmeting. Deze is zo klein doordat ze gebruik maken van een VHF (very high frequency) stroom conversie met een hele hoge frequentie. Hoe hoger deze frequentie hoe kleiner de adapter kan zijn. De adapters die we nu kennen hebben ook een hoge frequentie maar een erg laag rendement waardoor ze dus groter gemaakt moeten worden. In samenwerking met MIT hebben de makers van de Dart nu een manier ontwikkeld om de energie die verloren gaat weer opnieuw te gebruiken.

Via Kickstarter kan je als early adopter nu een Dart aanschaffen voor 79 dollar. Let wel dat deze alleen nog maar geleverd gaat worden in Amerika. Voor de Macbook gebruikers komt er een duurdere versie. Deze zal 148 dollar kosten. De makers, FINsix, verklaart deze prijsverhoging omdat ze voor hun eigen versie een Macbook adapter moeten kopen.

Volgend jaar maart verschijnt er een universele adapter waardoor je meer dan alleen je laptop op kan laden. Maar dan zullen ze eerst de gevraagde 200,000 dollar binnen moeten halen. Ze zijn al ruim over de helft en hebben nog een maand te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *