Dash-app maakt van je auto een smartcar

Dash-app maakt van je auto een smartcar
Wil je weten hoe goed jij scoort als bestuurder? Dat en nog veel meer informatie kan je auto jouw geven via de Dash-app.

Je hoeft geen Willie Wortel te zijn om de hardware voor deze app te installeren. Ook is een nieuwe auto geen vereiste. Mits de auto van 1996 of jonger is, plug je de meegeleverde connector eenvoudig in de uitlees-poort van je auto. Via Bluetooth wordt de auto met je smartphone verbonden en voila, jij en je auto hebben geen geheimen meer voor elkaar.

De app geeft informatie over je rijgedrag, mankementen en stuurt hulpdiensten direct de locatiegegevens bij een ongeluk. Het rijgedrag wordt bijgehouden met een score, hoe zuiniger en vloeiender je rijstijl, hoe hoger de score. Dit zou zomaar het einde kunnen betekenen van eindeloze discussies met je partner over wie de beste bestuurder is.

Dash geeft bij technische storingen ook aan waar het probleem zich in de auto bevindt en wat het ongeveer mag kosten. Als deze diagnose nauwkeurig is, zal autoservice B. Haas je ook niet meer zo snel foppen.

De app is nu nog enkel voor Android beschikbaar, later volgt een iOS-variant. Download Dash gratis in de Play Store, de Bluetooth connectors beginnen bij 10 dollar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *