Dat werd tijd: de nieuwe iPad mini 5 komt eraan

Apple-iPad-mini-5
Vier jaar na de Apple iPad mini 4 lijkt hij nu echt onderweg te zijn.

Toen de iPAD mini 4 in de herfst van 2015 uitkwam was het nog nieuws dat je twee apps tegelijk kon draaien. Ook de camera-upgrade naar 8 MP was toen nog iets om naar uit te kijken. Dit mocht ook wel, want de update daarvoor, van iPad mini 2 naar iPad mini 3 behelsde niet meer dan een touchscreen met vingerafdruksensor. Toen de iPad 4 een jaar na de iPad 3 in de schappen lag was er dus sprake van een flinke update. Tegelijk leek deze iPad 4 ook lange tijd de laatste te zijn.

Nu, een kleine 4 jaar na deze laatste oprisping lijkt er toch een iPad mini 5 aan te komen. Dit meldt een Taiwanese nieuwsblog op basis van contacten met toeleveranciers van Apple. Hoewel er nog niet veel bekend is over het nieuwe toestel lijkt het om een uitvoering met 7,9 inch beeldscherm te gaan. Ook gaan er geruchten dat de eerste foto’s op Twitter opgedoken zijn.

https://twitter.com/laobaiTD/status/1082649105892102147

Als dit inderdaad de eerste foto’s van de iPad mini 5 zijn zou het om een testtoestel gaan dat gezien de morsige staat uitgebreid gebruikt is. Ook kunnen we dan direct concluderen dat de vertraging in ieder geval niet veroorzaakt is door een creatieve oprisping van het design-team. We zijn dan ook erg benieuwd naar meer foto’s en specificaties. Ook de prijs zal uiteraard een rol spelen bij Apple’s eigen variant op ’top of flop’. Immers, hoeveel mensen zitten er nog te wachten op een 7.9 inch scherm nu de opvouwbare iPhone X-flex eraan lijkt te komen en de functionaliteit van smartphones steeds uitgebreider wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *