Databundel-alert: Facebook gaat video’s direct afspelen

Facebook gaat video's direct afspelen
Een internetpagina openen waarop vervolgens een video automatisch begint af te spelen. In de hel hebben ze een speciaal plekje gereserveerd voor mensen die dit doen. Ook op Facebook ontkom je er straks niet langer aan.

Facebook laat weten dat video’s, zodra ze tevoorschijn komen in je nieuwsoverzicht, vanaf vandaag automatisch starten. Het geluid staat standaard gelukkig uit, maar met één muisklik of tap kan dat worden aangezet. De video begint dan overigens niet opnieuw, wat bijvoorbeeld bij Vine wel het geval is.

Het gaat om video’s die op de servers van Facebook staan, en dus niet om content van derden zoals YouTube of Vimeo. Facebook zegt dat het een “easier way to watch videos” is, en laat je nieuwsoverzicht tot leven komen. Maar in de realiteit is dit natuurlijk een manier om straks pre-rolls van advertentieboeren automatisch te kunnen starten. Want het systeem openstellen voor adverteerders, dat sluiten Zuckerberg en Co. namelijk niet uit.

Q. Will videos from advertisers start playing when I see them in News Feed?

A. At first, this feature will be limited to videos posted by individuals, musicians, and bands. We’re doing this to make sure we create the best possible experience. Over time, we’ll continue to explore how to bring this to marketers in the future.

Om nog maar te zwijgen over wat dit met je databundel doet. Mogen we een opt-out, Mark?

Databundel-alert: Facebook gaat video's direct afspelen

Nog geen reacties

  1. Alsof de Facebook app nog niet genoeg data verstookt. Echt een grootverbruiker! Dit werd op vakantie weer eens heel duidelijk. Een databundel van 35 MB per dag is dan erg snel op.

  2. QUOTE
    Een internetpagina openen waarop vervolgens een video automatisch begint af te spelen. In de hel hebben ze een speciaal plekje gereserveerd voor mensen die dit doen.
    UNQUOTE

    Mooi, sturen jullie die rakkers van autoblog.nl daar ook even heen.
    Ik was die auto-play reclames van 2 weken geleden gauw zat en ze gingen stug een paar dagen door ermee na melding hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *