Datamining iOS 11 onthult vele nieuwe features


Aankomende dinsdag zal het miljardenbedrijf de onderstaande features officieel aankondigen.

Het kan voor sommigen de pret een beetje bederven, nu de onthulling van onder andere de iPhone X slechts 2 dagen van ons verwijderd is. Toch komt 9to5Mac met een hoop lekkers nadat ze de code van iOS 11 eens goed onder de loep hebben genomen.

Camerafuncties

Uit data van iOS 11 blijkt dat er een hoop gaat veranderen omtrent camerafuncties. Zo zou Portrait Lighting worden geïntroduceerd, wat op zijn plaats weer een pad baant voor functies als Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono en Studio Light. Hoogstwaarschijnlijk doelen deze functies op de configuratie van de flits.

Ook zullen videofuncties worden toegevoegd. Zo kun je straks in 1080p/240 fps filmen, maar ook in 4K/24fps en in 4K/60fps. Dat alles zal – zo blijkt uit de datamining – worden weergegeven op een OLED scherm met een resolutie van 1125×2436, een gigantische vooruitgang op de 750 bij 1334 pixels van de iPhone 7.

Animoji en AirPods
Ook zal er een update plaatsvinden rondom emoji’s. Binnenkort kunnen iOS 11-gebruikers namelijk geanimeerde 3D emoji’s naar elkaar versturen met iMessage. Waarschijnlijk maken de zogenoemde animoji ook gebruik van gezichtsherkenning en voice-berichten voor gepersonaliseerde emoji’s.

Tot slot zou er een kleine aanpassing voor AirPods aankomen. Het LED-lampje dat aangeeft of je draadloze oortjes aan het opladen zijn, zal verplaatst worden van de binnenkant naar de buitenkant van het doosje, zodat je het niet meer hoeft te openen om te zien of je oortjes worden opgeladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *