Datingnieuws van Tinder en Grindr

Match
Wist je dat Tinder je scores bijhoudt? En wie koopt Grindr?

Sommige nieuwsberichten vragen erom om gecombineerd te worden, zo ook dit nieuws van Grindr en Tinder. Als eerste de app voor de gay-community Grindr. Die app heeft een match met een Chinese game-ontwikkelaar.

De Chinezen kopen 60% van de aandelen voor $93 miljoen. De overname lijkt wat vreemd, want dating en games zijn niet helemaal hetzelfde, volgens de meesten althans. Grindr heeft nogal last van spambots die de profielen van de leden stalken. De makers hopen dat de Chinese spelfabrikant Kunlun Tech Company daar wat aan kan doen. Verder is China een belangrijke markt voor zulk soort apps: waar Grindr dagelijks 2 miljoen gebruikers heeft, heeft de grootste Chinese gay-app er maar liefst 3 miljoen.

Grindr mag van de overnemers zelf zijn koers blijven bepalen. Kunlun tech zegt vooral te investeren omdat ze onder de indruk zijn van de prestaties vn het bedrijf dat sinds 2009 bestaat en dat nog nooit externe financiering ophaalde. In 2014 maakte het bedrijf een omzet van $32 miljoen.

Ook de algemene datingapp Tinder had een nieuwsbericht: ze houden een interne score bij van de succesrate van alle deelnemers. Het wordt de Elo-score genoemd, en dat is net zoals in de schaakwereld een intern rankingsysteem.

De score geeft niet alleen aan hoeveel mensen je naar rechts hebben geswiped, maar er zit een complex algoritme achter. Hoewel Tinder niet bekendmaakt wat het algoritme doet, is het waarschijnlijk dat het gaat om hoeveel mensen die elkaar naar rechts swipen.

Waar jij dus zit te hopen op het “It’s a match” kan Tinder dus al voorspellen wat er gaat gebeuren. Leuk om te weten, alleen jammer dat je je eigen score neit te weten gat komen, want Tinder is niet van plan om de scores bekend te gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *