David Guetta is illegale downloaders dankbaar

Auteur: , 4 Reacties
David Guetta geen probleem met illegaal downloaden muziek

Het illegaal downloaden van muziek blijft een lastig punt in de muziekindustrie. Waar sommige grote muzieklabels actie proberen te ondernemen tegen piraterij door downloaders voor de rechter te slepen, zegt David Guetta er juist baat bij te hebben.

Volgens de populaire DJ zorgt het illegaal downloaden van muziek er juist voor dat veel meer mensen toegang hebben tot zijn tracks. Guetta laat weten dat ‘ie anders nooit 20.000 concertkaarten had kunnen verkopen in een land als Brazilië. Volgens Guetta zou hij in de ideale wereld door elke luisteraar betaald worden, maar de DJ laat ook weten dat dat onmogelijk is. Volgens hem zal piraterij er altijd zijn en kunnen muzikanten er maar beter hun voordeel mee doen.

Nog niet zo lang geleden wezen studies uit dat muziekliefhebbers die illegaal downloaden juist veel meer geld uitgeven aan concerttickets en merchandise. Dat is precies het voordeel waar Guetta over spreekt. Volgens hem is het nog altijd beter om als artiest gehoord te worden via illegale downloads, dan helemaal niet gehoord te worden. Of de grote platenbazen deze mening delen is nog maar de vraag natuurlijk.4 reacties

Dat is ook logisch. Hij verdient aan concerten en merchandise en de platenbazen aan de verkoop van albums e.d. Zijn belang is meer sales in kaartjes, daar verdient hij zn boterham mee!
@sportstand: Inderdaad, David snapt het tenminste. Ik heb wel eens een overzicht gezien van de opbrengsten van de wereldtoernee van Britney Spears. Weet niet meer waar.. maar dat is waanzinnig. Geloof dat ze ongeveer een 8 ton per concert verdiende. Kun je nagaan hoeveel geld ze binnenharkt met zo’n wereldrondje concerten. En dat geld dus ook voor David en iedere andere. Daar kan geen CD en/of MP3 verkoop tegenop…
slechte reclame is ook reclame
@Jantje_555: en door deze uitspraak komt hij weer in het nieuws, dus weer extra bekendheid. slimme man!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).