David Hasselhoff steelt de show in AI-gescripte short film

Hasselhoff Hoffbot
Het ultieme bewijs dat zelfs scenarioschrijvers overbodig worden in de toekomst.

We hebben David Hasselhoff al in heel wat (matige) films en series zien verschijnen, maar zijn nieuwste hoofdrol is misschien wel de meest interessante. Zijn tekst is namelijk in de short film ‘It’s no Game’ in elkaar gezet door een A.I. genaamd Benjamin. Deze kunstmatige intelligentie heeft het script van ’the Hoffbot’ gebaseerd op zijn vorige tv-shows ‘Knight Rider’ en ‘Baywatch’.

Het verhaal in ‘It’s No Game’ gaat over een Hollywood producer die aan een tweetal scenarioschrijvers meldt dan hun staking niets uitmaakt, aangezien ze een A.I. hebben die de dialoog kan schrijven, waardoor mensen in de toekomst niet meer nodig zijn. Na dit bericht van een andere hoofdrolspeler ontpopt zich een bizar scenario wat geen mens had kunnen schrijven.

De film is geregisseerd door Oscar Sharp en datawetenschapper Ross Goodwin en is het vervolg op Benjamin’s debuutfilm ‘Sunspring’. Allebei de films zijn gemaakt voor de 48 Hour Film Challenge op het Sci-Fi London Film Festival.

We zijn benieuwd in hoeverre deze techniek zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Bekijk hieronder het kunstwerk en oordeel zelf of scenarioschrijvers nu al overbodig zijn.

[gv data=”5qPgG98_CQ8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *