De 10 beste apps uit Nederland

Nederlandse-Apps
Dagelijks worden er talloze apps de wereld in geslingerd, en ook Nederlanders doen hier aan mee. Wat zijn de beste apps die afkomstig zijn uit ons land?

Marktplaats – Gratis – iOS/Android
Kopen en verkopen van ouwe rommel was nog nooit zo makkelijk, gewoon via je mobiele telefoon. Marktplaats heeft een gratis app voor zowel iOS als Android, al dien je wel te betalen voor het kopen/verkopen van je spullen.

Kenteken check – Gratis – Android
Ga je een auto kopen en wil je er snel wat meer informatie over hebben? Vul even het kenteken in op deze app en je bent direct een stuk wijzer. Zo kom je niet alleen info over de bijbehorende auto te weten, maar ook wanneer hij gebouwd is en wanneer de APK vervalt. Andere alternatieven zijn Kenteken opzoeken (Android) of iKenteken (iOS)

Thuisarts

Thuisarts.nl – Gratis – iOS/Android
Via Google op zoek gaan naar wat voor ziekte je onder de leden hebt pakt vaak niet goed en onbetrouwbaar uit, dus komt dit Nederlandse alternatief als geroepen. Zo kun je heel overzichtelijk de kenmerken van verschillende ziektes lezen, en is er een handig menu dat je zowel voor, tijdens als na het huisartsenbezoek helpt.

LetterSchool NL – €5,99 – iOS
De Letter School-app is ideaal voor jonge kinderen om te leren rekenen, schrijven en tellen. De app is ontwikkeld door Sanoma en zorgt er dankzij het kleurrijke design voor een kindvriendelijke omgeving.

Dumpert- Gratis – iOS/Android
Komische filmpjes bekijken wordt nooit saai, dus heeft de Dumpert-app een prominente plek op het homescreen van onze telefoons. Iedere dag even kijken wat vandaag de populairste video was is inmiddels dan ook een dagelijks ritueel geworden.

Buienalarm

Buienalarm – Gratis – iOS/Android
Je kunt stellen dat Buienalarm de meest nauwkeurige weer-app is voor Nederland, omdat ze informatie van het KNMI gebruiken. In een handige grafiek kun je op ieder moment van de dag zien of er een bui aankomt, en ook hoe hard het dan gaat regenen. Wat die grafiek betreft is Buienalarm dan ook een goed alternatief voor het bekende Buienradar. Het feit dat de app gratis is, maar het alleen nog maar mooier.

9292 – Gratis – iOS/Android
Als je regelmatig gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan mag deze app niet ontbreken op je smartphone. Een recente update van de app zorgt ervoor dat je nu ook actuele reisinformatie te zien krijgt, wat het nog betrouwbaarder maakt om je reis te plannen via 9292.

Flitsmeister – Gratis – iOS/Android
De Nederlandse Flitsmeister app timmert aardig aan de weg. Inmiddels zijn er 500.000 actieve gebruikers, die dagelijks de flitsers in Nederland melden en je voorzien van informatie over files en trajectcontroles. Als je regelmatig op de weg te vinden bent, mag deze app dus niet ontbreken.

Appie – Gratis – iOS/Android
Boodschappen doen is niet bepaald onze hobby, maar de Appie-app maakt het gelukkig een stuk gemakkelijker. Maak een boodschappenlijstje, koppel je bonuskaart eraan en kijk wat je vorige keer gekocht hebt. Als je echt geen zin hebt om de deur uit te gaan, dan kun je de boodschappen altijd nog thuis laten bezorgen.

NPO – Gratis – iOS/Android / RTL XL – Gratis – iOS/Android
Tv kijken doen we tegenwoordig alleen als het ons uitkomt, dus is een app die je dit op je smartphone of tablet laat doen erg handig. Kijk programma’s van de Publieke Omroep gratis terug via de NPO app, zolang je een internetverbinding tot je beschikking hebt. Het kan ook voor programma’s van RTL. Veel programma’s zijn gratis, al dien je voor sommige shows te betalen. Ondanks dat is het toch een handige applicatie, waarmee je jouw telefoon of tablet in een handomdraai omtovert tot tv.

Nog geen reacties

 1. Omdat er geen links staan naar de Windows Phone apps, hieronder de links:
  2. Kenteken check: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/kentekeninformatie/3445f9bb-c9db-df11-a844-00237de2db9e
  5. Dumpert: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/dumpert/a47b8074-a42e-46e9-be1b-1f24305b2ca0
  6. Buienalarm = Regenmeter: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/regenmeter/86c74ce3-6181-4448-ab57-07191353e19c
  7. 9292: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/9292/1f4b557a-ed22-47f7-a6e6-8571906a886d
  8. Flitsmeister: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/flitsmeister/6f3bd4bc-f2dc-4f2a-8273-2646e9455364
  10. NPO: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/npo/32975086-27ce-463e-8bce-a46e3a1026b5 & RTL XL: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/rtl-xl/2b455d9a-ce74-400a-9a79-0d047d1bf85a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *