De 10 beste nieuwe mobiele apps & games van 2015

Auteur: , Geen reacties
Lara Croft Go

Wat waren de beste apps en games van 2015? Wij zetten ze op een rij.

De app-markt is altijd in beweging. Apps komen en gaan. Sommigen worden een kassucces, anderen verdwijnen in de vergetelheid. Dit zijn 10 apps die we dit jaar voor het eerst zagen en die echt iets wisten toe te voegen – of gewoon fun waren om te spelen.

1. Lara Croft Go

Een combinatie van klassieke Tomb Raider-actie en wat relaxter puzzelwerk maakt dit een bijzonder boeiende game die je in ieder geval de laatste paar dagen van 2015 wel bezig zal houden. Hij zit vol met originele puzzels en verwijzingen naar oudere Tomb Raider-games. De aanschafprijs van 1 à 2 euro is hij met gemak waard.

Beschikbaar voor iOS voor €1,99, Android voor €0,99 en Windows Phone

2. Layout

Met Layout kun je makkelijk op Instagram deelbare fotocollages maken. Met wat simpel tap- en sleepwerk zet je alles heel simpel op de juiste plek. Vervolgens kun je het resultaat delen op alle mogelijke Social Media.

Gratis voor iOS en Android

3. YouTube Gaming

YouTube gaming maakt de wereld van game-video’s een stuk overzichtelijker door video’s in te delen naar game en naar genre. Zo kun je gemakkelijk let’s plays, recensies en live video’s terug vinden van je favoriete (nieuwe) games.

Gratis voor iOS en Android

4. Horizon Chase

Een race-game die het nu eens niet moet hebben van het na-apen van Need for Speed of een ‘realistische’ benadering. Horizon Chase: World Tour lijkt meer op een SNES-game dan op wat je van moderne racers gewend bent. Even geen realisme, eindeloos tunen of 400 verschillende wagens -niet dat daar iets mis mee is-, maar gewoon gaan.

€2,99 voor iOS en gratis (demo) voor Android

5. Periscope

De populairste livestream-app, mede dankzij de steun van Twitter, de minst populaire social media-app (okay, dat is strikt genomen natuurlijk niet waar). Het is een van de simpelste manieren om beelden direct met het internet te delen. Handig als er bijvoorbeeld een ramp plaatsvindt, je een regime omver gooit of stomdronken achter het stuur zit.

Gratis voor iOS en Android

6. Brothers, a tale of two sons

Dit is een tamelijk sicke game die, helaas voor de Android-gebruikers, alleen beschikbaar is voor iOS. Intelligente en originele puzzels worden gecombineerd met een boeiend verhaal en interessante karakters, prima graphics en geluid. Natuurlijk is het allemaal iets minder dan op de console – maar niet zo heel veel minder.

Alleen beschikbaar voor iOS voor €4,99

7. Eve by Glow

Eve is misschien wel de beste (en enige?) menstruatie-tracker voor iOS. Maar Eve is veel meer dan alleen een menstruatie-tracker! Je kunt er ook je ovulatie mee tracken. Verder handige features zoals betrouwbare informatie en een geanimeerde cyclus.

Gratis voor iOS

8. Enlight

Enlight is één van de betere foto-editors beschikbaar voor iOS en waarschijnlijk de beste die dit jaar werd gelanceerd. Naast allerhande cropping- kleuren- en filtertools kun je ook gemakkelijk collages maken. De app heeft veel opties die vergelijkbare apps niet hebben, of minder uitgebreid of intuïtief. Zo kun je de vorm van objecten aanpassen, tekst toevoegen in verschillende lettertypes en de afmetingen van foto’s veranderen door speciale achtergronden toe te voegen.

Alleen beschikbaar voor iOS voor €3,99

9. VHS Camcorder

We schreven al eerder over deze melige app, waarmee je filmpjes kunt maken met een brakke jaren ’80 kwaliteit. Wat je daar aan hebt? Geen fluit.

Alleen beschikbaar voor iOS voor €3,99

10. Arrow Launcher

Arrow Launcher werd afgelopen juli gelanceerd (ha!) en vervangt het standaard startscherm van Google.

Gratis voor AndroidEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).