De 10 grootste jachten van ’s werelds rijkste techbazen

De 10 grootste jachten van 's werelds rijkste techbazen
Dat de bazen van bedrijven zoals Google en Microsoft veel geld verdienen is geen geheim. Maar wat doen ze eigenlijk met al die miljarden.

Als je alles al hebt is het misschien een idee om te investeren in een jacht. Sommige van de miljardairs in Silicon Valley hebben dat dan ook gedaan. Hieronder 10 van de duurste en grootste jachten in de wereld.

10. Zeiljacht ‘Rán’

Medeoprichter van Skype, Niklas Zennström is een ferfent zeiler en heeft dan meerdere zeilboten in zijn bezit. De Rán zeiljacht is er één van vele in zijn vloot van zeiljachten.

09. Catamaran ‘Necker Belle’

De Necker Belle is de catamaran van Richard Branson. Je kan hem huren voor 110.000 dollar per week. Richard heeft de boot ook te koop staan sinds afgelopen maart, maar hij heeft nog geen koper kunnen vinden.

08. ‘Senses’

Met de Senses van Google oprichter Larry Page komen we echt in de grote boten categorie terecht. Dit schip werd overgenomen van de Nieuw Zeelandse zakenman Douglas Myers voor 45 miljoen dollar. Hiervoor kreeg Larry een schip met aan boord een helikopter platform, jacuzzi en accomodatie voor 24 mensen.

07. ‘Oasis’

De bijna 73 miljoen dollar kostende Oasis is eigendom van Google topman Eric Schmidt.

06. ‘Venus’

Deze in Nederland gebouwde Venus jacht werd in opdracht van Steve Jobs gemaakt. Van de door Philippe Starck ontworpen boot heeft Steve helaas nooit kunnen genieten, hij stierf namelijk voordat de boot klaar was. In echte Apple stijl kan je de boot bedienen door 27 aaneengesloten iMac’s.

05. Zeiljacht ‘EOS’

De EOS is één van de grootste zeiljachten in de wereld en misschien ook wel de duurste. Hij is in het bezit van Barry Diller die op zijn beurt weer de baas is van IAC. Zijn motto is “Once you’re in boats, you either go bankrupt or you keep going.”

04. ‘Musashi’

Oracle baas Larry Ellison heeft zijn jacht de bijnaam van een 16e eeuwse Japanse krijger gegeven. Aan boord van het schip is zelfs ruimte om te basketballen.

03. ‘Fountainhead’

De Fountainhead is het zusterschip van de Musashi en ziet er aan de buitenkant dan ook hetzelfde uit. De boot is in het bezit van Mark Cuban die zijn geld heeft verdient als investeerder en is eigenaar van Dallas Mavericks. Het interieur van de Fountainhead is een stuk klassieker dan die op de Musashi.

02. ‘Tatoosh’

Paul Allen is de medeoprichter van Microsoft en heeft zijn Matoosh voor 160 miljoen dollar te koop staan. Tot op heden is het hem nog niet gelukt om de boot te verkopen.

01. ‘Octopus’

Alsof één jacht nog niet genoeg was heeft Paul Allen ook deze Octopus in zijn bezit. Aan boord vinden we een zwembad met glazen bodem, twee helikopterplatformen en een duikboot waar plek is voor tien mensen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *