De 10 grootste phablets van dit moment

Phablets-2014
Smartphones worden steeds groter, dat hebben we ook dit jaar weer gezien. Dit waren de tien grootste phablets van 2014.

2014 was het jaar van de Phablet, dat moge duidelijk zijn. Vorig jaar zagen we al dat het formaat van de schermen flink omhoog ging (in dit lijstje), en die trend heeft zich in dit jaar rustig voortgezet. Zo staat de nummer 1 van vorig jaar, de Sony Xperia Z Ultra slechts op de vierde plaats dit jaar en tikt de hekkensluiter zelfs de 6-inch al aan.

Waar ligt de grens?
Als smartphonefabrikanten volgend jaar dus nog echt mee willen tellen op de phabletmarkt, dan zullen ze boven de 6-inch moeten gaan zitten met hun toestel. Ook Apple stapte dit jaar het Phablet bootje in, maar wist zelfs de top 10 met hun iPhone 6 Plus van 5.5-inch niet te halen. Mensen met behoefte aan echte grote telefoons zullen hun heil dus ergens anders moeten zoeken.

Als we naar de top drie kijken kunnen we ons misschien afvragen of de grens inmiddels niet zoek is, want wij zien onszelf nog niet rondlopen met een 7-inch smartphone in onze broekzak. Of speciale tas die we daarvoor mee zouden moeten nemen.

10. Nokia 1520 – 6-inch
phablet

09. Huawei Ascend Mate – 6.1-inch
Phablet

08. Samsung Galaxy Mega 6.3 – 6.3-inch
Phablet

07. Archos 64 Xenon – 6.40-inch
Phablet

06. ZTE Nubia X6 – 6.4-inch
Phablet

05. Sony Xperia Z Ultra – 6.44-inch
Phablet

04. Hisense X1 – 6.8-inch
Phablet

03. Cube Talk 69 – 6.95-inch
Phablet

02. CoolPad Halo – 7-inch
Phablet

01. Huawei MediaPad – 7-inch
Phablet

Nog geen reacties

  1. Als ik om mij heen kijk naar de mensen die phablet bezitten én zeggen dat ze geen probleem hebben met het grote formaat, dan komt dat zonder uitzondering omdat ze dat ding werkelijk overal laten slingeren… van de werkplek weglopen en het apparaat -met het ringtone volume op tien- continu vergeten mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *