De 10 meest bekeken Ice Bucket Challenge-video’s


Celebs die een emmer met ijswater over zich heen gooien om aandacht te vragen voor spierziekte ALS. Je ontkomt er op het WWW niet meer aan. Maar welke video’s scoorden sinds het begin van de rage, die medio juli begon, eigenlijk het best?

Op de eerste plaats staat de semi-professionele videoproductie van Microsoft-oprichter Bill Gates, met bijna 12 miljoen views. Volledig terecht, wat ons betreft. Op de tweede en derde plek staan de video’s van Charlie Sheen en Robert Downey Jr, met respectievelijk 11,53 miljoen en 4,93 miljoen views. Marketingbureau JMG heeft de populairste video’s tot een infographic verwerkt, check het hieronder.

De 10 meest bekeken Ice Bucket Challenge-video's

Hoe irritant het ook mag zijn dat sociale media sinds half juli met bijna 2,5 miljoen Ice Bucket Challenge-video’s zijn overspoeld, en dat er 28 miljoen mensen online over aan het praten zijn, het heeft er wel voor gezorgd dat er 740.000 nieuwe donateurs voor ALS zijn bijgekomen. Jeej internet.

Hoe begon de Ice Bucket Challenge?

De internetrage vindt zijn oorsprong bij ex-honkbalspeler Pete Frates, een ALS-patient die zijn vermogen om te praten onlangs is kwijtgeraakt. Om aandacht voor zijn ziekte te vragen – en geld in te zamelen voor onderzoek – riep hij de Ice Bucket Challenge in het leven. Het begon met een simpele video en de nominatie van een paar Facebook-vrienden, de rest is geschiedenis.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *