De 10 populairste Android-telefoons van het moment

De 10 populairste Android-telefoons van het moment
Het aanbod van Android-toestellen is groot. Gigantisch groot. Momenteel zijn er bijna 19.000(!) verschillende Android-toestellen in omloop. Maar welke zijn het populairst?

85 procent van de markt in handen

Het bedrijf OpenSignal heeft onderzocht hoe de fragmentatie van besturingssysteem Android er momenteel uitziet. Wel, tamelijk divers. Er zijn inmiddels 18.796 verschillende smartphones die op een al dan niet aangepaste versie van Android draaien. Dit heeft als nadeel dat het voor app-ontwikkelaars lastig is om apps werkend te laten functioneren op ieder toestel, maar daar staat tegenover dat het OS van Google wel 85 procent van de telefoonmarkt in handen heeft. Het bereik is dus gigantisch en het Android-telefoonaanbod is nog steeds groeiende. Een jaar geleden waren er namelijk nog ‘maar’ 11.868 Android devices.

Als we kijken naar de tien populairste Android-telefoons, dan zien we dat Samsung nog steeds de absolute marktleider is, met negen verschillende modellen in de lijst. Alleen Motorola weet met de Moto G de hegemonie van de Koreanen te onderbreken.

Scherm1,63” Amoled-scherm (320x320 pixels)
ProcessorSnapdragon 400 (quadcore-, 1,2 GHz)
werkgeheugen512MB
Opslagruimte4GB
ConnectiviteitBluetooth 4.0
Sensoren9-axis fitnessensor, accelerometer, hartslagmeter
Water- en stofdichtJa, IP55-certificering
Accu396 mAh
Aansluitmogelijkheden Micro-usb
Prijs€229

4 reacties

  1. 19.000 verschillende toestellen? Holy cow! Wel spijtig om te zien dat wat ooit een snel en clean OS was nu een compleet gedefragmenteerd, log en bloated OS geworden is.

      • @Davidov: met log doelt Laue waarschijnlijk op het beheer van de verschillende versies. 19.000 verschillende toestellen hou je onmogelijk allemaal lekker up to date…en aangezien de top 10 vol staat met Samsungs, welke bekend staan om de grote hoeveelheid crapware die standaard wordt meegeleverd ( bloated )

        Wat hij precies bedoelt met gedefragmenteerd,.. weet ik niet… of eigenlijk wel, maar hij maakt een tik/denkfout: -de 🙂

  2. 19 000 verschillende andriod telefoons en top 10 is alleen samsung. Dat geeft aan dat het grootste deel van de mensen geen eigen mening hebben en een telefoon nemen omdat iedereen die heeft. Een apple of samsung dus want het is een samsung of apple. 2 weken terug bij telecombinatie geweest voor nieuwe telefoon voor Lg G3 vraag ik aan verkoper heeft u Lg G 3 zegt je waarvoor lg koop gewoon samsung of apple. Dus mijn reactie was ben je doof ik vraag om Lg een goedemiddag nog en niet tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *