De 10 populairste torrentsites van 2020

Hoe actueel is dit in 2020? Nou..

Via torrents bestanden downloaden. Is dit nog een dingetje anno 2020? Het is immers zo dat we met de streamingdiensten van tegenwoordig op eenvoudige wijze toegang hebben tot een brede bibliotheek aan films en series.

Tegelijkertijd ligt hier ook het probleem dat het downloaden van torrents (en piraterij) in stand blijft houden. Mensen hebben het geld er wel voor over om voor één of twee streamingdiensten te betalen, maar drie of vier? Tel daarbij op dat de diensten met regelmaat de prijzen verhogen. En dan kunnen mensen weer teruggrijpen op oude gewoontes.

Via Torrentfreak is te zien dat torrents nog steeds heel actueel zijn. Ze hebben een lijst samengesteld met de 10 populairste torrentsites voor dit jaar. Nog steeds is The Pirate Bay in de lucht en het is dan ook geen verrassing dat deze op één staat. Andere bekende sites van weleer zijn terug te vinden in de top 10, waaronder YTS, 1337x en RARBG. Je kunt de volledige lijst hieronder bekijken. Tussen haakjes zie je de positie in vergelijking met vorig jaar.

 1. The Pirate Bay (2019: 3)
 2. YTS.it (1)
 3. 1337x (2)
 4. RARBG (4)
 5. NYAA.si (6)
 6. Torrentz2 (5)
 7. EZTV.io (9)
 8. LimeTorrents (7)
 9. Fitgirl Repacks (-)
 10. Tamil Rockers (-)

14 reacties

 1. Newsgroepen blijft bij mij nog op 1 staan, geen enkele streamings dienst heeft geen (echte) 4k HDR kwaliteit, kan uiteraard ook niet want de internet snelheden zijn niet overal zo snel als in NL gemiddeld.
  Een 4K HDR bij Netnix doet zo’n 20 mbit, dat is niet te vergelijken met blu-ray die 4 tot 6 maal hoger zit.
  Mensen weten niet wat een echte 4K HDR film van zo’n 60 á 100GB met je 4K (OLED) kan doen….

   • @turbobrick: Dat verschil is echt heel groot.
    Je begrijpt wel dat een film 4K HDR van Netnix ook te downloaden is van newsgroepen, als je dat vergelijkt met dezelfde bluray 4K HDR, dan zeg je meteen Netnix op.
    Gister weer een film gekeken, Suspiria (film was een 6.5 a 7) maar het beeld, een 9.9!
    Wat een kwaliteit in 4K HDR, een film van 1977!
    Een heleboel 4K films zijn ook upgescald, maar echte 4K HDR is 99% top!
    Alien uit 1972 ook in real 4K, beeld ook super.
    Laats ook messiah serie in 4k gedownload van Netnix, beeld was aardig, maar geen 4k waardig.
    Maar ja die 4K tv’s moeten ook verkocht worden onder het mom van; “maar ik heb geen 4k, ja maar Netnix zend wel 4K uit…”
    Ze geven dat signaal van Netnix gewoon een “embleem” van 4K, dat je tv het begrijpt en “zegt” tegen jou dit is 4K, wat een hoop details weg laat.

     • @eviva:
      ilegaal 🙂
      Jij leeft volgens de wet…
      Jij overtreed geen enkele wet?
      Wat hier 100 km verder op, verboden is, is hier de normaalste zaak om een vuurtje te vragen aan een agent om je pret sigaret aan te steken.
      Wetten zijn er overtreden te worden, anders heb je ook geen wetten nodig….

     • @johank1: Tja je kunt allerlei smoesjes verzinnen maar je zit gewoon fout, ook in Europees verband pakken ze illegale content verspreiden gelukkig steeds meer aan met succes.
      Hou zou jij het vinden als jou baas je aan het einde vd maand niet betaald ?? precies hetzelfde.

 2. Zolang bedrijven bepalen om dezelfde content in bepaalde gebieden zoveel later te brengen naar normale kanalen (tv / netflix); zal er download bestaan.
  Voor mij gaat niet om kwaliteit; maar eerder om het ‘on demand’ hebben van de content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *