De 15 meest high-tech guns in de wereld

Macho Man
Guns gaan uiteraard ook met de tijd mee en zijn al lang niet meer een eenvoudig stukje metaal waarmee je een kogel afvuurt. In de wapens van tegenwoordig zit behoorlijk wat tech.

Een aantal bijzondere wapens met een hoog tech gehalte werd door Business Insider voor ons op een rijtje gezet.

15. Met dit wapen kan je om de hoek knallen zonder het risico je eigen kop te verliezen. Te gebruiken als semi-automatisch pistool, of als grenade launcher.

14. De ADS is een automatisch geweer die zich voelt als een vis in het water. Gebruikt door de Russen en schiet 700 kogels per minuut af tot een afstand van 25 meter onder water. Ideaal voor als je vissen met een hengel zat bent.

13. De Magpul FMG-9 is een lichtgewicht submachinegeweer die je kan inklappen tot de grootte van een laptop batterij. Herkenbaar uit Modern Warfare 3 waar die in Akimbo overpowered en vervelend was.

12. De Armatix iP1 is er eentje uit de categorie James Bond. Werkt alleen met jouw vingerafdruk. Niet teveel zweten, anders heb je een probleem. Check die retro horloge voor de echte spy feeling.

11. Deze $50.000 kostende .338 bolt-action sniper van het Amerikaanse TrackingPoint zit boordevol snufjes. Zo berekent ie de afstand tot het doelwit en optimaliseert hij zichzelf alvorens je schiet.

10. De Chiappo Rhino, die de naam heeft van een wrap op een Mexicaanse menukaart, is een revolver die terugklapt in je hand nadat je geschoten hebt. Wat hem dus meer precies maakt. Of je na een paar schoten nog gevoel hebt in je hand is niet bekend.

9. Deze KRISS Vector is er ook eentje uit de categorie submachinegeweer. Door het design verminderd het de klap met 95% na het schieten en zorgt het voor 60% minder terugslag.

8. De FN Five-seven is een pistool gemaakt om te knallen door verschillende soorten body armor. Amerikaanse burgers kunnen dit vuurwapen wel kopen, maar alleen met speciale kogels die veel minder impact hebben.

7. Deze PHASR is met z’n Batman look niet dodelijk. Ontwikkeld door het Amerikaanse ministerie van Defensie om doelwitten te verblinden.

6. Het Britse Accuracy International ontwikkelde dit automatische geweer met als doel perfecte precisie. Gemaakt voor het leger en sommmige politie eenheden.

5. ZiP is een pistool gemaakt van plastic en volledig aan te passen met uitbreidingen. Zo kun je bijvoorbeeld grotere munitie magazijnen bevestigen.

4. De XM25 CDTE is een grenade launcher die zelf berekent hoever die moet gaan om daarna tot ontploffing te komen.

3. De AA12 automatische shotgun schiet 300 kogels per minuut en heeft in vergelijking met andere shotguns veel minder terugslag.

2. Het Canadese leger heeft momenteel dit ding in ontwikkeling. Zowel te gebruiken als automatisch geweer, shotgun en grenade launcher.

1. Op nummer 1 vinden we dit pistooltje afkomstig uit een 3D printer. De tekening staat nog steeds online op verschillende torrentsites.

11 reacties

  1. Nr. 10: Daar klopt niks van… De pistool klapt helemaal niet naar binnen, dat zie je ook wanner je ernaar kijkt, het frame bestaat gewoon uit één stuk metaal.
    De naam is trouwnes ook fout gespeld.

    • @NiNja: De loop valt in de cylinder om er voor te zorgen dat de loop geen druk verliest door de opening tussen de cylinder en de loop. Verder is de loop aan de onderkant van de cylinder geplaatst om er voor te zorgen dat de terugslag naar de handpalm gaat in plaats van over de hand zoals bij normale revolvers. Dit zorgt er voor dat je de loop makkelijker naar beneden kan houden bij het afvuren van het revolver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *