De 2 nieuwe Pokémon-games doen precies wat fans niet willen

Zoveel potentie
Nintendo gaat met de Let’s Go-serie compleet de verkeerde kant op.

The Pokémon Company onder leiding van Nintendo kondigt twee gloednieuwe Pokémon-games aan. Het ziet ernaar uit dat veteranen – gamers die op een Game Boy op batterijen eind jaren ’90 al Pokémon aan het jagen waren – eindelijk een moderne versie van hun nostalgische ervaring krijgen. Of toch niet?

Nostalgie?
Let’s Go! Pikachu en Let’s Go! Eevee zijn gebaseerd op de klassieker Pokémon Yellow, maar bevatten tevens ‘nieuwe’ mechanieken die nu hand in hand gaan met de animatieserie. Hoewel de ‘Let’s Go’-serie als nostalgisch wordt gepresenteerd (je gaat wederom naar de Kanto-regio, setting van de eerste Pokémon-game en alleen de originele 151 (eerste generatie) Pokémon zullen beschikbaar zijn) valt het reuze mee met bekende features.

De zomerhit Pokémon GO is namelijk de grootste inspiratiebron voor de Switch-exlusive. Dat wordt niet alleen duidelijk door de titel, maar komt tevens terug in de gameplay mechanieken. In plaats van toffe gevechten met mystieke Pokémon (die je willekeurig in het gras tegenkomt) moet je keihard naar Pokémon… swipen.

[gv data=”9jRtpMKLsts”][/gv]

Pokémon GO 2.0
De Pokéball-mechaniek is rechtstreeks uit Pokémon GO overgenomen en vergt dus weer ‘precies’ mikken en goede timing. Met slechts één Joy-controller kunnen spelers hun personage besturen en de Pokéballen gooien. Nintendo gaat zelfs zo ver met deze veredelde consoleversie van Pokémon GO dat je de monstertjes kunt overzetten van de Switch-game naar je smartphone en vice versa.

Om alles nog lucratiever te maken komt Nintendo met een Pokéball-controller. Een Pokéball met een joystick waarmee je de simpele game kunt spelen, maar ook onderweg mee kunt nemen. Je kunt een Pokémon in die controller stoppen en wanneer je onderweg met de bal schudt, maakt de opgesloten Pokémon een geluidje. Thanks Nintendo, nu voel ik me schuldig dat ik de legendarische Mewtwo gevangen houd in een cel. Alleen Pikachu en Eevee hebben het wat dat betreft goed, want afhankelijk van welke versie van de game je koopt, lift een van de twee monstertjes lekker mee op je virtuele schouder.

Dat is de kern van de Let’s Go-reeks, al zijn er twee verzoenende factoren aan deze nieuwe richting van Nintendo. Enerzijds kun je nog steeds vechten met gym-bazen (en wellicht met je co-op-maat?) en met de prachtige graphics is dat een feest. Anderzijds komt er in 2019 alsnog ein-de-lijk een titel uit die de RPG-gameplay van die klassieke Game Boy-games reproduceert.

Pokémon: Let’s Go! Pikachu en Eevee komen 16 november exclusief naar de Nintendo Switch. Wat de games gaan kosten is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de volledige titels rond de €50 euro gaan kosten.

Eén reactie

  1. Oneens, dit is een voorlopige instap pokemon game voor nieuwe spelers, en spelers als ik, Mijn laatste game was Ruby, ik ken al die nieuwe “onzin” pokemon niet!
    De eerste gen (PLUS ALOHA versies er van BTW!). is juist even terug inkomen.
    in 2019 komt voorlopig de echte nieuwe “handheld” pokemon rpg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *