De 4 duurste Apple producten van dit moment

De 4 duurste Apple producten van dit moment

Wat zijn eigenlijk de duurste Apple producten die je nu kunt kopen? We zochten het voor je uit.

Apple heeft nooit de reputatie gehad een prijsvechter te zijn. Zelfs simpele accessoires kosten enkele tientallen euro’s bij de Amerikaanse techgigant. Helemaal aan de andere kant van het spectrum tref je de duurste producten aan. We snuffelden in de digitale winkel van Apple op jacht naar de allerduurste producten.

1. Mac Pro – € 62.098,09

Het is een inmiddels een oud product, maar nog steeds het duurste wat je bij Apple kunt kopen. De Mac Pro Rack begint bij 7.199,10 euro. Ga je echter los in de optielijst kom je op een totaal van meer dan 62.000 euro. Een bizar bedrag!

duurste Apple producten

2. iMac 27-inch 5K – € 10.538,98

Deze computer begint bij 2.599 euro. Begint is hier het juiste woord. Vink je echt alle opties aan, inclusief software, kom je op een bedrag van meer dan 10.000 euro voor een iMac.

duurste Apple producten

3. 16‑inch MacBook Pro – € 8.244,08

Een 16-inch MacBook Pro samenstellen kan in de papieren lopen. Kies je voor de 2,4‑GHz 8‑core Intel Core i9-processor van de 9e generatie met een Turbo Boost tot 5,0 GHz. 64 GB 2666‑MHz DDR4-geheugen, de AMD Radeon Pro 5600M met 8 GB HBM2-geheugen, 8 TB SSD‑opslag en een aantal software opties kom je uit op een bedrag van meer dan 8.000 euro. Dat is fors.

Apple

4. Pro Display XDR – € 7.817,-

Dit 32‑inch Retina 6K display heeft een brede kijkhoek en extreme Dynamic Range. De goedkoopste kost 5.499 euro. Kies je voor het optionele glas met nanotextuur, de Pro Stand en de VESA-montageadapter kom je uit op een totaal van €7.817,-. Voor een beeldscherm.

duurste Apple producten

6 reacties

 1. Een 16-inch MacBook Pro (…) de 2,4‑GHz 8‑core Intel Core i9-processor van de 9e generatie”.

  Die dingen gaan ook nog eens afschrijven als een malle. Voorheen was een gebruikte Mac nog wel goed in te ruilen, maar met de overstap naar Apple’s eigen processors zal de iOS support niet meer zo lang verzorgd blijven – iets wat met de overstap van Motorola naar Power PC en later weer naar de Intel architectuur ook al het geval was.

 2. @willeme: punt is, dat bijvoorbeeld een MacBook Pro na soms wel 8 jaar nog geld oplevert (en dus nog serieus geld kost). Dat houdt dus wel op.

  Je zult inmiddels wel snappen dat ik een gezonde aversie heb tegen get gesloten ecosysteem van Apple. Maar ik zie er ook de positieve kanten wel van in, van het werkt inderdaad vlekkeloos. Alleen niet met third party hardware. Zo kocht ik laatst een gebruikt Iiyama 27″ 2K scherm omdat die maar niet lekker wilde werken samen met de MacBook van de vorige eigenaar. Blijkbaar wil Apple dat een MacBook bezitter daar ook een Apple Pro Display voor veel te veel geld bij aanschaft…

  • @rrrobert:

   Ik heb mijn Macbook gewoon op een third party LG43-scherm, gaat gewoon prima hoor. Nooit problemen gehad met andere monitoren.

   Apple verkoopt ook nog een serieuze hoeveelheid macs met Intel, die zullen nog wel ondersteund worden. Ook de macs die Ruben hier benoemd, zijn allemaal Intel.

   In vergelijking met de Powerbook tijd: toen waren er aanzienlijk minder macs. Volgens mij werd er gemeld bij de M1-presentatie dat na de laatste Intel Mac er MINIMAAL 5 jaar support en updates zullen zijn. De MacPro zal het laatste overgaan naar eigen chips, ergens volgend jaar. Dus 2022. Daarna heb je minimaal 5 jaar updates (waarschijnlijk langer). Dus 2027-2028.

   Betreft het eco-system: dat vind ik juist heel erg prettig. Het werkt uit de kunst. Maar ja, daardoor ga ik niet snel een ander Samsung/Google/Microsoft product halen dat misschien beter en goedkoper is. Walled garden syndrome idd.

 3. Ik schrijf dit op mijn ‘late-2013’ MacBook Pro 13″ die ik destijds full-options (hardware) heb gekocht (bijna 2800 euro). Dat was dus i7, 16GB en 1TB SSD. Onlangs is de speaker kennelijk stuk gegaan en kraakt deze nu. Verder is de macbook eigenlijk nog in topstaat en werkt hij nog steeds ongelooflijk snel en prettig, wat ik niet kan zeggen over mijn windows-laptop ervaringen die waarschijnlijk vooral door Windows na 3 jaar al ontzettend ‘lui’ begonnen te worden.

  Tot een jaar geleden kon ik mijn macbook nog voor 584 euro verkopen aan Mresell. Ik heb nog een screenshot van hun aanbod voor wie het niet gelooft. Dit is een bedrijf waar ik eerder een macbook (van partner) had verkocht en zij dus ook werkelijk de prijs betalen die ze opgeven (geen gedoe). Ik heb mijn eigen mac niet verkocht, omdat er nog geen geschikte vervanger is, maar binnenkort wel. Helaas kunnen ze mijn MacBook, inmiddels dus 8 jaar oud, ook bij mresell niet meer aannemen voor refurbished verkoop, en dat snap ik wel. Maar het zegt genoeg dat ze vorig jaar nog 580 euro voor een 7 jaar oude laptop over hadden. Dat is een afschrijving van ong 300 euro per jaar, waarbij ik na bijna 20 jaar Windows, ontzettend heb kunnen genieten van het fijne werken met MacOS… Natuurlijk, ieder zijn voorkeur, maar ik heb geen seconde spijt gehad van die sprong in het diepe.

  Bottom line (ja, ik had wat tijd over):
  Ik denk dat Apple producten idd veel geld kosten, maar dat is iets anders dan ‘duur’… want als ik alles, hardware, design, OS, prestaties, steeds weer gratis (!!) updates van het OS, werkplezier en prijs afzet tegen wat Windows-laptops te bieden hebben (high-end, gebruik ik op mijn werk), dan is Apple voor mij echt een grote winnaar.

  Kan niet wachten op de nieuwe MacBook Pro dit jaar : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *