De 4 films die je moet checken voor Avengers: Endgame

UNITE
Je hoeft slechts deze 4 films te checken om geïnformeerd Avengers: Endgame in te stappen.

Als doorgewinterde Marvel-fanaat zul je ze al lang allemaal gezien hebben, maar de meeste filmgangers zullen zo af en toe een film uit het uitgebreide Marvel Cinematic Universe (MCU) hebben gezien. Voor die mensen zijn dit de vier films die je gezien moet hebben om Avengers: Endgame redelijkerwijs te snappen.

Spoiler alert voor alle Marvel-films tot Avengers: Endgame

Een maand geleden lieten we je in dit uitgebreide bericht al weten op welke volgorde je álle Marvel-films zou moeten kijken. Dat zou je zonder eet- en WC-pauze meer dan 40 uur kosten, dus realistisch gezien zou je het grootste gedeelte van je wakkere leven de komende 3 dagen (voor de pre-release van Avengers: Endgame) moeten spenderen aan Marvel-films kijken. Om die pijn ietwat te verzachten hebben we het ingekookt tot 4 films in de volgende volgorde:

The Avengers (2012)
De eerste Avengers-film is natuurlijk essentieel om te begrijpen wat de Avengers zijn, hoe ze zich tot elkaar verhouden en wat de hoofdpersonages van Endgame zullen zijn. Hoewel het Avengers-team de komende films flink wordt uitgebreid, kun je duidelijk zien dat de originele groep superhelden na Infinity War nog leeft. De eerste Avengers (2012) is een must, al is het maar vanwege de post credit-scène waarin Thanos geïntroduceerd wordt.

[gv data=”NPoHPNeU9fc”][/gv]

Avengers: Age of Ultron
Age of Ultron introduceert ons aan Scarlet Witch en Vision. Vooral die laatste is belangrijk, want hij is de belichaming van wat Thanos wil. Vision bestaat vanwege een van de Infinity Stones. Age of Ultron leert je meer over wat de stenen precies kunnen/zijn en breidt daarmee je kennis over deze belangrijke elementen uit, nadat we in Avengers slechts één steen te zien kregen.

[gv data=”tmeOjFno6Do”][/gv]

Captain America: Civil War
Dit is misschien een beetje een vreemde keuze, maar het is waarschijnlijk de meest efficiënte manier om geïntroduceerd te worden met alle extra personages die veelal als bijrollen in stand-alone films voorkomen. Zo leer je meer over Bucky, Spider-Man, Falcon, War Machine, Black Panther, Ant-Man en ga zo maar door. Zo ben je helemaal in de know-how voor de laatste Marvel-film in dit rijtje.

[gv data=”dKrVegVI0Us”][/gv]

Avengers: Infinity War
Marvel speelt regelmatig met grote ideeën maar is doorgaans relatief voorzichtig met de ‘realistische’ uitwerking daarvan. Infinity War is wat dat betreft een film voor grote jongens en meisjes; de helft van de populatie van het universum gaat dood! Het is de belangrijkste film in het rijtje om twee redenen: het toont de ware kracht van Thanos, die tot dusver alleen in enkele scènes werd getoond. Het is tevens de opzet voor Endgame, het laatste gevecht tegen Thanos voor een uitgedunde line-up Avengers.

[gv data=”ZfuNTqbHE8″][/gv]

Kortom, we weten nu waar ze voor strijden, wie ze bestrijden, waar ze voor staan en wie ze hebben verloren. Met deze 4 films heb je tevens een introductie gekregen voor de meeste belangrijke personages uit het MCU, met uitzondering van Captain van de Avengers, Captain Marvel. Daarvoor kun je eigenlijk alleen de film Captain Marvel checken, maar zo ontzettend goed is die helaas niet. Heb je de komende 4 dagen elke dag één van de bovenstaande films gecheckt, dan resteert er nog maar één ding te doen: 24 april in je agenda zetten, want dan komt Avengers: Endgame naar het witte doek.

[gv data=”KCSNFZKbhZE”][/gv]

Lees ook: Marvel toont 32(!) nieuwe Avengers: Endgame-posters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *