De 5 grootste vernieuwingen in Apple’s iOS 8.1

De 5 belangrijkste aanpassingen in Apple's iOS 8.1
Gisteravond heeft Apple versienummer 8.1 van iOs uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste vernieuwingen?

1. De fotorol is terug

Talloze iPhone-gebruikers klaagden steen en been teon de fotoroll met iOs 8.0 verdween en werd vervangen door door de optie ‘Onlangs toegevoegd’, waarin alleen de foto’s van de afgelopen maand stonden. Met iOS 8.1 maakt de fotorol een comeback.

2. iCloud-fotobibliotheek
iCloud-fotobibliotheek
Met de iCloud-foto­bibliotheek ingeschakeld worden je foto’s in origineel formaat in de clouddienst van Apple opgeslagen (5GB gratis) en blijft er een klein formaat op je telefoon staan. Ideaal om ruimte te besparen, niet ideaal als je huiverig bent voor hackers.

3. Continuïteit – een functie voor je Mac en iPad

Het zou al op iOS 8.0 zitten, maar Apple heeft het uitgesteld tot de release van iOS 8.1. Met Continuïteit kun je bellen en sms’en vanaf een Mac met onlangs introduceerde OS X Yosemite. Je kunt je tekstberichten en oproepen ook op een iPad laten binnenstromen en beantwoorden.

4. Instant Hotspot
Instant Hotspot
Met Instant Hotspot kun je vanaf je Mac de hotspotfunctie op je iPhone activeren. Je hoeft je telefoon dus niet meer eerst tevoorschijn te halen om een verbinding tot stand te brengen. Met een hotspotverbinding kan je Mac gebruik maken van de mobiele internetverbinding van je telefoon. Handig voor onderweg dus.

5. Fiks voor bluetooth- en WiFi-problemen
Fiks voor bluetooth- en WiFi-problemen
Sinds iOS 8.0.2 ging het maken van een bluetooth-verbinding niet altijd even vlekkeloos. Ook het optuigen van een WiFi-verbindingen zorgde vanaf deze softwareversie dikwijls voor problemen. Met iOS 8.1 heeft Apple deze slordigheden eindelijk hersteld.

iOS 8.1 installeren doe je door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Daar kun je de benodigde stappen doorlopen. Je iPhone op je computer aansluiten en via iTunes de update uitvoeren kan ook. Deze optie vereist miner vrije ruimte op je iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *