De 5 vreemdste accessoires voor je computer

De 5 vreemdste accessoires voor je computer
De markt voor randapparatuur voor computers was ooit groot. Extreem groot. Het heeft in de loop der jaren een groot aanbod van vreemde gadgets opgeleverd. We zetten er daarom vijf voor je op een rij.

5. De Titan Sphere

Second Generation Research Laboratories kwam eind jaren negentig met de Titan Sphere op de proppen. Een ogenschijnlijk normale joystick die doormidden werd gehakt. Daartussen werd een balvormige behuizing geplaatst met scharnieren waardoor je de Titan Sphere gemakkelijk en comfortabel op je schoot kon leggen. Bijna niemand kocht hem, waarna hij snel weer verdween.

4. OCZ Neural Impulse Actuator

Deze nerdy haarband meet middels sensoren welke gezichtsspieren je gebruikt, en kan dit omzetten in signalen voor games. Lachen om te schieten, boos kijken om bij te laden, we noemen maar iets. Dit geeft niet alleen een frapant gezicht bij gamers, het verkort ook de latency omdat spieren in het gezicht sneller aangestuurd worden dan spieren in vingers. Hij kwam in 2008 op de markt, sindsdien hebben we er weinig meer van gehoord. Waarschijnlijk vanwege de extreem moeilijke leercurve.

03. Safetype Keyboard
Safetype Keyboard
Een qwerty-toetsenbord, maar dan verticaal in plaats van horizontaal. Het zou een klein dozijn aan klachten bij veeltypers kunnen voorkomen. Het werkt zo: plaats beide handen in de handschudpositie met de handpalmen tegenover elkaar. Plaats – zoals bij gewoon typen – de wijsvingers op de referentietoetsen (F en J) en begin met typen. via de twee achteruitkijkspiegels(!) kun je vervolgens zien wat je intikt

Nogmaals: hij heeft twee achteruitkijkspiegels.

02. orbiTouch
[gv data=”jdlRL__liTY”][/gv]
Een toetsenbord zonder toetsen. Handig indien je niet over vingers beschikt. De twee draaibare schuiven aan weerszijden zijn in acht posities te zetten. De combinaties hiervan zorgen voor toetsaanslagen. “Wat makkelijk!” ~niemand.

01. Force Dynamics 401.
Force Dynamics 401
Deze racesimulator met drie beeldschermen en een racestoel staat op een roterend platform en is uitgerust met hydrauliek. Waarom? Om je heen en weer te schudden tijdens het racen natuurlijk. Een bewegende simulator die eruit ziet als Satans tandartsstoel. HEBBON.

BONUS: de Oculus Rift sekssimulator. Maar die kenden we al.

Nog geen reacties

  1. Die Race Simulator heb ik altijd bijzonder gaaf gevonden. Alleen vraag ik mij af of het achterover kantelen van de stoel daadwerkelijk het zelfde gevoel geeft als een dot gas geven in een auto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *