De 7 beste apps om tijd te besparen

Multitasken
We hebben het tegenwoordig al druk genoeg, dus kunnen we alle hulp gebruiken om wat tijd te besparen.

De website Mashable zette een lijst in elkaar met apps die je leven gemakkelijker maken. Ideaal om wat extra tijd te besparen, zodat je meer tijd hebt voor leuke dingen. Wij voegden nog wat eigen tips toe om de lijst compleet te maken.

Circa
Tijdbesparen
Het nieuws volgen zou met de komst van het internet alleen maar makkelijker moeten worden, maar vaak gebeurt er zoveel dat je het met geen mogelijkheid bij kunt houden. Circa laat je in een handomdraai door het belangrijkste nieuws van de dag scrollen, bovendien kun je verhalen volgen, zodat je op de hoogte gehouden wordt van nieuwe ontwikkelingen over dit onderwerp.

Brewster
Tijdbesparend
Het opsporen van de juiste contactpersoon kan ook een hel op aarde zijn. Had je hem nou toegevoegd op Facebook, in je e-mail opgeslagen of gevolgd op Instagram? Brewster komt je te hulp. Deze app sorteert al je contactinformatie in één handige app, waarbij het sociale netwerken als Facebook, Instagram, LinkedIn, Google, Skype en meer doorzoekt naar al je contacten. Op die manier staat alles dus netjes bij elkaar.

Clear
Tijdbesparend
Gele post-its zijn leuk, maar vergeleken met je smartphone natuurlijk hartstikke onpraktisch. Clear is vanaf nu je digitale post-it en houdt al je to-do lijstjes netjes bij elkaar. Je kunt verschillende kleuren toevoegen om het nog overzichtelijker te maken voor jezelf, en taken die je volbracht hebt met gemak wegswipen. Vooral het mooie design zorgt ervoor dat Clear een plek in dit rijtje verdient.

IFTTT
Tijdbesparend
Dit is een interessante. IFTTT staat voor If This Then That, en is in feite een manier om programma’s automatisch acties uit te laten voeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat als je een foto maakt, hij automatisch naar Dropbox wordt geüpload of dat een tweet automatisch in een spreadsheet verschijnt. Door simple ‘als dit gebeurt doe dan dit’ in te vullen, kun je allerlei onafhankelijke programma’s ineens laten samenwerken. Volg hashtags op Twitter en zet nieuwe tweets automatisch in een Google Doc, het kan met een druk op de knop.

Pocket
Tijdbesparend
De klassieker Pocket mag natuurlijk niet ontbreken. Het is soms behoorlijk lastig om je aandacht bij een verhaal te houden als je constant door het internet wordt afgeleid. Met Pocket sla je online verhalen op op je smartphone of tablet, zodat je ze later in alle rust kunt lezen, ook als je even geen internetverbinding hebt.

Discount Calculator
Tijdbesparend
Sta je in de winkel uren te twijfelen of de korting het waard is? Dan moet je Discount Calculator eens proberen. Deze gratis app zet alle kortingen op een rijtje, en laat je direct zien hoeveel je nu echt bespaart op al die boodschappen als je ze afrekent.

Apps Gone Free
Tijdbesparend
Iedere dag de App Store uitpluizen op zoek naar gratis apps is zonde van je tijd. Natuurlijk bespaar je geld, maar het kan een stuk gemakkelijker. Apps Gone Free levert dagelijks een lijstje af, waarin alle nieuwe gratis apps staan weergegeven, inclusief de prijs die ze normaal gesproken kosten. In de app kun je screenshots bekijken en een korte samenvatting erover lezen, zodat je weet wat je downloadt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *