De acht beste telefoons uit films en series

Shoe-Phone
Tegenwoordig kunnen we vrijwel alles met onze smartphones, maar dat was een aantal jaar geleden wel anders. Deze acht films gaan creatief om met telefoons, en geven er hun eigen draai aan.

08. De Nokia uit The Matrix
Nokia-Matrix
De Nokia uit The Matrix zag er misschien primitief uit, maar is wel praktisch onverwoestbaar. Zo zien we hem zonder krasje van een torenhoog gebouw vallen. De Nokia 8810 uit de film is wel aangepast voordat hij op het witte doek verscheen. De slider waarachter het toetsenbord verstopt zit kon hierdoor uit zichzelf open glijden.

07. Star Trek communicator
Star-Trek-Communicator
Toen je de titel van dit artikel las, is de kans groot dat je aan de Communicator uit Star Trek dacht. Het futuristische telefoontje bestond uit twee onderdelen die je open moest klappen. De bovenste helft was gereserveerd voor een antenne, terwijl de onderkant knoppen, een speaker en een microfoon bevatte. Ook had je geen satellieten nodig om er probleemloos mee te kunnen bellen. Handig.

06. Batphone
Batphone
Aangezien Batman het altijd van zijn technologische snufjes moet hebben, is het lastig voor te stellen dat dit zijn telefoon was. Toch stond de gemaskerde held in de Batman TV-serie met dit rode gevaarte in verbinding met politieagent Gordon.

05. Ericsson Phone uit Tomorrow Never Dies (James Bond)
James-Bond-Auto
Met deze Ericsson kan 007 zijn auto op afstand activeren en besturen, sloten openen, vingerafdrukken identificeren en elektrische schokken uitdelen. We zagen deze telefoon van ieders favoriete spion al eerder voorbijkomen in een ander artikel, maar wij grijpen ieder excuus aan om je aan dit gifje te herinneren.

04. De Shoe Phone van Get Smart
Shoe-Phone
De film Get Smart was zijn tijd ver vooruit wat betreft wearables. Terwijl iedereen tegenwoordig al opkijkt van een slim horloge, liepen ze in Get Smart al rond met telefoonschoenen. Super praktisch natuurlijk en bovendien heel fijn als je net in iets smerigs bent gaan staan.

03. Tiny Phone uit Zoolander
Tiny-Phone
In 2001 moest alles juist kleiner in plaats van groter, dus is de telefoon uit Zoolander zo klein, dat je hem alleen kunt activeren door met je vingers te knippen. Hij lijkt dan ook meer op een Bluetoothheadset die we we tegenwoordig kennen, dan een daadwerkelijke telefoon.

02. Farnworth van Warehouse 13
Farnsworth
Nerds die niet vies zijn van wat steampunk op zijn tijd, kunnen hun lol op met de Farnsworth uit Warehouse 13. Je kon er mee videobellen, hij is extreem veilig en heeft overal uitstekend bereik. Bovendien zijn die grote knoppen toch veel toffer dan zo’n slick touchscreen?

01. eyePhone uit Futurama
Eyephone
Futurama kwam een aantal jaar geleden met een heerlijke parodie op Apple. Hun eyePhone projecteerde een scherm recht voor het gezicht van de gebruiker, terwijl piepkleine oortelefoontjes je compleet afsloten van de buitenwereld. “With the new eyePhone, you can watch, listen, ignore your friends, stalk your ex, download porno on a crowded bus, even check your email while getting hit by a train”, aldus het overtuigende reclamepraatje voor de eyePhone.

Bron: Laptopmag

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *