De Analogue Nt is een hele dure aluminium NES

De Analogue Nt is een hele dure aluminium NES
Wat is jou favoriete spelcomputer? Voor sommige is dat nog steeds de oeroude Nintendo NES. Christopher Taber heeft nu zijn eigen versie gemaakt.

Hij heeft de Nintendo NES in een nieuw jasje gestoken. Hij combineert daarbij de oude originele onderdelen van de NES met de nieuwste technieken. Hij maakt de Analogue Nt zelfs beschikbaar voor iedereen. Het enige nadeel is het prijskaartje van 500 dollar. Daar heb je dus ook gewoon bijna een nieuwe PS4 voor inclusief spel.

Christopher Taber heeft de Analogue Nt gebouwd met het merk Leica in zijn achterhoofd. Hij wilde alleen maar gebruik maken van de beste materialen. Maar daarnaast wou hij de NES ook naar de 21ste eeuw brengen.

De Analogue Nt maakt gebruik van de originele hardware die we kennen van de NES. Ze hebben daarvoor een groot aantal originele Famicoms weten te bemachtigen. De Famicom was de Japanse versie van de Nintendo NES met dezelfde hardware. Hierdoor speel je dus op een ‘echte’ NES en maken ze geen gebruik van een emulator.

Door nieuwe technieken te gebruiken is de Analogue Nt ook via een HDMI kabel aan te sluiten op je tv. Hij heeft ook nieuwe cartridge slots gekregen voor NES en Famicom cartridges. Daarnaast heeft hij vier ingebouwde controller ports zodat je met z’n vieren zonder adapter kan spelen.

Je kan er zelfs alle oude hardware die je nog had erop gebruiken. Je kan dus weer ouderwets genieten terwijl je de eenden in Duck Hunt met je NES Zapper uit de lucht knalt. Dankzij de verbeterde audio uitgangen kan je de hond nog beter horen terwijl hij je uitlacht als je weer eens mist.

Eén reactie

  1. Leuk gedaan. Alleen jammer dat ze niets met de controllers gedaan hebben. Die heb je toch voornamelijk in de hand.Overigens werkt de zapper gun niet op een LED tv. Zou mooi zijn als ze daar een oplossing voor hadden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *