De Apple Watch moet je autosleutel gaan vervangen

Apple-Watch-Autosleutel
Als het aan Apple CEO Tim Cook ligt, vervangt de Apple Watch uiteindelijk tal van andere apparaten en voorwerpen, waaronder onze autosleutel.

In een interview met The Telegraph doet Cook een boekje open over zijn toekomstvisie van de Apple Watch, de smartwatch van Apple die op 9 maart de hoofdrol speelt op het volgende Apple Event.

Je pols herontdekken
Tijdens het gesprek geeft Cook toe dat hij al jaren geen horloge meer droeg, om de tijd af te lezen gebruikte hij zijn smartphone, maar die plek op je pols kan nog steeds goed van pas komen. Zo is het een stuk gemakkelijker en sneller om even je hand te draaien dan om een telefoon uit je broekzak te pakken, en het staat een stuk minder onbeleefd als je met iemand in gesprek bent.

Tim-Cook-Apple-Watch

Naast het prijzen van het designwerk van Jony Ive, kijkt Cook ook naar de verschillende functies van de smartwatch. Zo speelt het een cruciale rol bij (de beveiliging van) Apple Pay, en gaat het apparaatje zijn best doen om je gezonder te krijgen. Zo weet het horloge als je te lang op één plek zit, en zal het een subtiel ’tikje’ op je pols geven om te laten weten dat je echt even moet gaan wandelen.

Batterij en autosleutel
Ook de beruchte batterij van de Apple Watch krijgt kort wat aandacht in het gesprek. Zo belooft Cook dat je er een hele dag mee kunt doen, en dat hij minder tijd nodig heeft om op te laden dan je iPhone. De oplader, die een magneet gebruikt, is bovendien ‘gemakkelijk en stijlvol in gebruik’.

Volgens Cook is de Apple Watch bovendien ontworpen om je autosleutel te vervangen. Veel sleutels die we vandaag de dag gebruiken om onze voertuigen mee te openen zijn groot, log en onhandig, terwijl je met een Apple Watch in principe altijd je sleutel om je pols hebt zitten, zo gelooft Apple’s CEO. Een interessante nieuwe functie, of een nieuwe hint dat Apple zich op de automarkt stort? Wij laten het voorlopig in het midden.

3 reacties

  1. Daar sta je dan, midden in de nacht, op een verder leeg parkeerterrein. Batterij leeg. En nu, meneer Cook? Komt gij dan even een sleutel brengen? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *