De ASUS Zen AIO lijkt wel heel erg op een iMac

ASUS Zen AIO
ASUS gaf een persconferentie in Taipei en introduceerde de nieuwe Zen all-in-one.

Zoals je kunt zien vertoont dit nieuwe product uit de Zen-serie de nodige overeenkomsten met de iMac. Ondertussen beschikt hij wel over topspecificaties.

Deze nieuwste all-in-one zou een Core i7 uit de nieuwe lichting Skylake-processors bevatten. Het zou niet de eerste keer zijn dat Asus via een nieuw product een nieuwe processor introduceert. Verdere specificaties: 32GB ddr4-geheugen en een mobiele Geforce GTX 960M-videokaart.

Behalve een gloednieuwe processor beschikt deze AIO ook over indrukwekkend design. Het beeldscherm van de Zen AIO is vrijwel randloos in de aluminiumbehuizing geïntegreerd. En ook de features mogen er wezen: USB 3.1 met Type-C aansluiting, zes speakers voor audio, twee array microfoons voor ruisonderdrukking en stemherkenning met Cortana, en zelfs een Intel RealSense 3D camera voor biometrische login.

Wanneer de Zen AIO hier te koop zal zijn of wat hij gaat kosten was op het moment van schrijven nog niet bekend.

Nog geen reacties

 1. Wat een titel tja is normaal met appelarta hier. Tegenwoordig lijkt alles op elkaar. iphone 6 lijkt op HTC One. Galaxy S6 lijkt op iphone 6. iphone 5.lijkt op Xperia Z2. We kunnen wel zo doorgaan maar wat boeit dat nog?

  • @mstiic: Jij vind geen uiterlijke gelijkenissen? Is toch wel de meest in het oog springende eigenschap van dit verder prachtige apparaat. Ik snap de titel dan ook wel.

   • @lariekoek: “via iPad”……

    Er zijn idd gelijkenissen, maar het is een all in one systeem. Elk all in one systeem ziet er zo uit. De iMac heeft daar zeker geen patent op. Je kan evengoed zeggen dat de iMac lijkt op de ASUS.

    Het design van de ASUS is bovendien mooier en “sleeker”. Ik begrijp niet waarom Apple gebruikers tevreden blijven met die grote randen rond het scherm. Ziet erg verouderd uit. Bovendien is de iMac duurder voor mindere specs.

    Achja, ik ben dan ook een Apple scepticus.

    • @hehehehe: Apple scepticus, je moet bij elk merk sceptisch zijn toch? Of ben je gewoon enkel anti Apple zoals zovele hier. Als Apple broddelwerk levert, lever ik daar ook gerust commentaar op, geen moeite mee.
     De “via iPad” moet je wel in de context van de toenmalige achterhaalde discussie over Apple of Android bashers zien en niet zomaar lukraak uit z’n context halen.
     Nogmaals de uiterlijke gelijkenissen zijn echt heel groot. En hoe mooi een design ook is als alles op elkaar lijkt wordt het gewoon heel saai. Maar ik laat me weer meeslepen in een welles nietes spelletje, terwijl ik eigenlijk enkel mijn mening geef en het verder vast een prima apparaat is.

     • @lariekoek: Anti Apple is echt een term voor mensen die geen normale discussie kunnen voeren. Je hoeft maar enige goede argumenten te noemen om niet voor Apple te kiezen en je wordt meteen uitgemaakt voor een “hater”.

      Het grappige is dat de Apple aanhang de discussie, (zoals bij de titel van dit nieuwsbericht) altijd zelf weer oprakelt. Positieve dingen aanhalen in een reactie bij een Apple-artikel helpt overigens ook niet, je hoeft maar een kik te geven die niet overwegend romig is over Apple en je bent alweer de “hater”…

     • @frietjemet: Je het ook gewoon niet snappen, maar dat geeft niet is niet mijn probleem. Deze discussie hebben we geloof ik al vaker gevoerd, dus je zou beter moeten weten. Suc6.

     • @lariekoek: Het was niet bedoeld om jou aan te vallen, maar blijkbaar voel je je wel aangevallen. Dus ik heb een punt. Zeggen dat ik het niet snap is dan een makkelijk uitweg, maar je houdt je zelf alleen maar voor de gek.

     • @frietjemet: ah jij kan ineens voor mij denken en voelen. Knap van je. Als ik me aangevallen zou voelen, zou ik een bedreiging moeten voelen die daar tegenover staat. Sorry ik vind dit soort blog/sites erg leuk om te bezoeken en soms m’n mening te geven, maar ze zijn toch echt niet van levensbelang dus aangevallen voel ik me zeker niet. Ben jij dan de bedreiging? Want jij bent gelukkig. 1 van de weinigen die constant/erg vaak op Apple reageerde en je vind het maar niks??. Ik snap dat gewoon nooit, maar dat is mijn probleem dus trek het je niet persoonlijk aan. Op de persoon spelen is sowieso heel fout. Suc6 ermee.

   • @lariekoek: Jammer voor Apple hebben ze niet het patent op all-in-ones, of rechthoekige schermen, of een smalle voet met een gat of aansluitingen aan de achterkant. Dat bestaat allemaal al decennia…

    Dat het design vergelijkbaar is veranderd daar niks aan, het is duidelijk waar ASUS zijn inspiratie vandaan gehaald heeft en geef ze eens ongelijk. Dit 10 keer liever dan zo’n afzichtelijke MSI-bak met drakenlogo’s all over the place.

 2. Bespaar ons deze load-of-qq de volgende keer aub, het is toch fijn dat er eindelijk een aio-systeem is dat op windows draait met een uiterlijk waarvan je maag niet direct 3 keer omdraait?

  Of doen de overweldigende specificaties pijn? Is toch wat anders dan een i5 met een 5400 rpm schijfje uit het instapmodel iMac… Deze zal dan wel iets duurder zijn maar toch…

   • @Vincent: Toch is het kwaad al geschied, overal moet Apple aangehaald worden, het maakt niet uit wat. Dat valt meerdere mensen op en jullie kunnen het niet laten. Ik weet dat het een blog is, maar objectiviteit is bij het spectrum van producten dat jullie behandelen een gegeven dat bovenaan de lijst moet staan met eisen. Als dat zo moeilijk is moeten jullie de handel opsplitsen in Applerata en Apparata.

    Toegegeven, mijn moeder ziet nog dat dit ding op een iMac lijkt, en zij is echt niet into computers en dergelijke. Maar laat dat flamen aan de reaguurders over, daar maakt subjectiviteit het verschil niet.

    • @frietjemet: dus hij lijkt er toch wel op??? Om dit in de titel te vermelden is misschien wat overdone, maar ze hebben ons wel weer aan het praten. Ergens toch mooi. Communicatie. Maar ook zonder die titel had je deze reacties wel gekregen denk je niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *