De best verkochte iPhone is niet de X

Auteur: , Geen reacties
iPhone

Het vlaggenschip van Apple heeft ingeleverd op het gebied van populariteit.

In de eerste maanden na release was de iPhone X een hit. Apple kondigde in september 2017 de iPhone 8 en de iPhone X aan, en laatstgenoemde trok aan het langste eind qua verkopen. We hebben inmiddels het eerste halfjaar achter de rug zitten van 2018 en de cijfers vertonen nu een heel ander beeld.

Verkoop

Sinds mei nam de iPhone 8 het stokje van de iPhone X over. De X heeft een marktaandeel van 2,3 procent, terwijl de iPhone 8 een marktaandeel geniet van 2,4 procent. Daartussen staat nog de Samsung Galaxy S9 Plus, met een marktaandeel van eveneens 2,4 procent. De top vijf wordt verder afgesloten door de Xiaomi Redmi 5A (2,1%) en de iPhone 8 Plus (2,1%).

Het is gissen wat de exacte reden is voor het dalen van de populariteit. In de tussentijd zijn er tal van nieuwe smartphones verschenen die ook een randloos ontwerp hanteren. Daarnaast groeien we langzaam richting september en de kans is groot dat veel geïnteresseerden de kat uit de boom kijken en wachten op de tweede generatie iPhone X. Of die laatste gedachte klopt komen we vanzelf achter, als we de verkoopcijfers van de komende maanden gaan afwachten.

Bron: Counterpoint ResearchEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).